Efteling start eigen radiozender

ingevoerd op 23-7-2008

Efteling Radio via 104.3 FM en www.efteling.com
Vanmorgen om 10.43 uur is de Efteling gestart met een eigen radiozender: Efteling Radio. De nieuwe zender is te beluisteren in de omgeving van het attractiepark via 104.3 FM, maar ook ver daarbuiten via www.efteling.com. Efteling Radio brengt vrolijke muziek, aangevuld met Efteling-nieuwtjes, algemeen nieuws en sprookjes voor kinderen. De zender richt zich op reizigers op weg naar de Efteling of weer naar huis en iedereen die zich binnen een straal van 15 km van het park bevindt. Ook een breder publiek zal aangesproken worden via het internet.

Wie zich binnen een straal van 15 km van de Efteling bevindt kan vanaf vandaag afstemmen op Efteling Radio via 104.3 FM. Via de radioknop op www.efteling.com is Efteling Radio zelfs wereldwijd te beluisteren. De nieuwe zender richt zich in de eerste plaats op het Efteling-publiek, op weg naar het attractiepark of weer naar huis. Dat zijn voornamelijk jonge gezinnen met kinderen.
Efteling Radio zendt 24 uur per dag uit en brengt een brede mix van vrolijke hits en klassiekers en voorgelezen sprookjes voor kinderen. Elk uur is er een algemene nieuwsuitzending. Daarnaast brengt de nieuwe familieradio met als spreuk ‘Hoort zegt het voort’ leuke Efteling-nieuwtjes, reportages en interviews vanuit de ‘Wereld vol Wonderen’. Sprookjes krijgen een bijzondere plaats in de programmering met tweemaal per dag een voorgelezen sprookje. Efteling-bezoekers kunnen bij Efteling Radio ook terecht voor lokale informatie over het verkeer en het weer.
In aanwezigheid van gasten en Sprookjesbosbewoners ging Efteling Radio vanmorgen feestelijk de ether in. Directievoorzitter Bart de Boer vol trots in een eerste reactie: “Een eigen radiozender past heel goed bij onze wens om de ‘Wereld vol Wonderen’ ook buiten de poorten van de Efteling te brengen, zoals dat bijvoorbeeld met de televisieserie Sprookjesboom en andere Efteling-producten gebeurt.”