ZLM Stratenloop Goirle 2008 zeer geslaagd

15 km sneller

Zondag werden Goirle en Riel verbonden door een sportief loopevenement. Ruim 400 hardlopers stonden aan de start van de ZLM Stratenloop georganiseerd door de loopgroep Goirle. Zij gingen de strijd aan met de klok, met de collegaloper of met de klasgenootjes.
Het parcours was dit jaar sneller gemaakt door een aantal scherpe bochten er uit te halen. Ook het weer was gunstig voor de lopers, niet zo warm als vorig jaar. Hierdoor was de verwachting hoog gespannen, zouden er inderdaad betere tijden worden gelopen?
De jongste deelnemers gingen op deze vaderdag al om 10.00 uur van start in de scholierenloop en dat ging er fanatiek aan toe. Aangemoedigd door hun ouders, oma’s, opa’s en leerkrachten werden er inderdaad goede tijden neergezet. Op de gezichten was plezier, verbeten doorzetten en soms teleurstelling goed af te lezen. OBS den Bongerd ging er dit jaar met de schoolprijs vandoor. Alle scholieren kregen als beloning een medaille, een ijsje en een tas met verrassingen van diverse sponsors. De jeugd liep goed mee in de jeugdloop enthousiast aangemoedigd door het publiek.
Bij de start van de 7,5 en 15 km ZLM Stratenloop werd de sfeer nog eens flink opgepept door de opzwepende klanken van het blaasorkest de Geng Beng. Dat werd ook door het publiek zeer gewaardeerd.
Om half één gingen de wedstrijdlopers en recreanten van start voor 7,5 of 15 km. Bij de doorkomst op 7,5 km werd duidelijk dat er snel gelopen werd, een mooie groep met vooral Belgen en lopers van het CAT team kwam als eerste door. Ook  lopers uit de regio kwamen met een moe maar voldaan gevoel over de finish.
De uitslag van de ZLM Stratenloop 2008 staat op www.uitslagen.nl. 

Mede door de inzet van ca 80 vrijwilligers, door de bijdrage van vele sponsors, de fijne aanmoedigingen van het publiek en natuurlijk de inzet van alle lopers was de ZLM stratenloop een groots evenement waar Goirle en Riel trots op mogen zijn.
Prijsuitreiking Prijsuitreiking
Start 15 km Start 15 km