Destil weer sponsor Tilburg Trappers

ingevoerd op 10-6-2008

Op donderdag 5 juni werd het sponsorcontract met Destil voor twee jaar verlengd en de nieuwe selectie voor het seizoen 2008/2009 werd bekend gemaakt. Het vorig seizoen sloten de Trappers, die spelen in het IJssportcentrum op Stappegoor, af door het kampioenschap van Nederland te behalen. Verder hebben ze ook de “Supercup” en de Nationale Beker gewonnen, de “Triple” dus. Een beter seizoen kun je jezelf niet wensen.

Voorzitter van de Tilburg Trappers Dhr. Frans van Dommelen opende de bijeenkomst met lovende woorden voor Destil. “De top bereiken is punt 1, maar dit niveau behouden is punt 2. De ambitie om op deze toppositie te blijven heeft Destil, net als de Trappers ook. Dit is alleen te realiseren met een hoger budget en ook daar komt Destil ruimschoots aan tegemoet. Als ik denk aan Destil dan denk ik aan 3 B’s. Ze zijn betrokken, betrouwbaar en het zijn beste mensen. Dit uit zich vooral doordat ze ook buiten het contract voor ons klaar staan. Daarom zijn we ook uitermate content met de continuering van het contract met 2 jaar.”

Met het sponsorschap zit het dus wel goed, maar hoe zit het met de nieuwe selectie voor het komende seizoen? Cees Oerlemans, technisch directeur van de Trappers zegt in ieder geval de playoff-finales van de beker en de competitie te willen halen. De spelersgroep die dit moet gaan doen is op een paar punten veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn twee importspelers gehaald, de eerste is een nieuwe keeper, Billy Thompson van 1 meter 89 die in 2006 nog onder contract stond van de New York Islanders, die op het hoogste niveau uitkomen in Amerika (NHL). De tweede importspeler is Taggert DeSmet, die voorheen speelde in de ECHL, dit is zeg maar de 2e divisie in Amerika. Deze rightwinger kan ook centraal in de aanval spelen en heeft, zoals Cees Oerlemans zegt, een combinatie van de kwaliteiten van LaLonde en Bonk. Deze laatste twee waren vorige seizoenen de scorende sterren van de Trappers. Met DeSmet is Oerlemans ervan overtuigd dat de Trappers een nieuwe ster hebben binnen gehaald.

Maar er vertrekken ook spelers namelijk Simon de Wit, die vorig seizoen al aangaf te willen stoppen en zich op een maatschappelijke carrière wil gaan concentreren. Ook Doug Stienstra, misschien wel de beste speler uit de Nederlandse competitie, is nog onzeker. Hij heeft een baan in Canada en denkt nog na of hij wel terug naar Nederland wil komen. Mocht hij vertrekken, dan zal er nog een nieuwe importspeler komen en er zijn al een aantal spelers in beeld.

Het team zal verder uit dezelfde Nederlandse basis bestaan als vorig seizoen met mannen als Rody Jacobs, Dennis Ten Bokkel en Mark Donders, aangevuld met een aantal talenten zoals Marcelis en Staats. De jonge garde zal in een roulatiesysteem spelen, zodat ze meer ijstijd zullen krijgen en ervaring kunnen opdoen op het hoogste niveau. Kortom het zal weer een enerverend seizoen worden met hopelijk een aantal prijzen voor de Destil Trappers uit Tilburg.