10 jaar Activiteitencentrum Goirle

ingevoerd op 7-6-2008

Het is alweer 10 jaar geleden dat het Activiteitencentrum Goirle haar deuren opende voor cliënten van de GGZ MB met als doel hen te ondersteunen bij diverse vormen van betekenisvolle dagbesteding.
Ontstaan vanuit een voormalige lokale vestiging begonnen enkele medewerkers in 1998 aan de vorming van het centrum. Dat het hier nog ouderwets pionierswerk betrof getuige het verhaal van Rhea Groenewegen, medewerkster van het eerste uur.

“Tien jaar geleden maakte het activiteitencentrum in Goirle een start. De lokale vestiging moest een activiteitencentrum worden. Er werd een commissie in het leven geroepen om de  voor- en nadelen in kaart te brengen. De ruimtes in het gebouw moesten intact blijven. Géén verbouwingen, dus… gebruik je fantasie. De huiskamer werd een kleine kantine. In de serre gingen we plantjes kweken. De eetkamer werd een productieruimte en tevens in gebruik genomen voor cursussen. Er mocht niet gebroken worden. Alles moest blijven zoals het was.”
Dat het Activiteitencentrum blijkt te voorzien in een belangrijke behoefte rondom dagbesteding wordt al snel duidelijk. Het aantal deelnemers groeit gestaag en het centrum heeft al snel gebrek aan ruimte.
Inmiddels is het Activiteitencentrum Goirle een onderdeel van de zorgeenheid “Centrum voor Dagbesteding”. Het centrum biedt plaats aan mensen met klachten op psychiatrisch gebied die, als onderdeel van hun behandelplan, op zoek zijn naar betekenisvolle dagbesteding maar die hierbij extra steun en begeleiding nodig hebben. Ook mensen voor wie arbeidsrehabilitatie nog niet in zicht is, kunnen bij het centrum terecht, als voorbereiding op het traject naar (betaald of onbetaald) werk.
Vanzelfsprekend willen wij dit 10 jarig bestaan niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, en zeker ook niet aan u. Daarom organiseren wij een open dag, en wel op:

zondag 15 juni van 12:30 uur tot 15:30 uur
 
U bent van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie het centrum te komen bezichtigen. Tevens zullen er om 13.30 uur én om 14.30 uur verschillende workshops gegeven worden, waardoor u een duidelijker beeld krijgt van een deel van het aanbod binnen het centrum

ACTIVITEITENCENTRUM GOIRLE
Sint Jansstraat 2
5051 RH Goirle
Tel: (013) 5808770
Productiegroep Productiegroep
Creativiteitsruimte Creativiteitsruimte