Hulpmiddelen en E-health: lezing bij Senioren Goirle

Zelfstandig blijven wonen. Liefst in je eigen huis. Dat is de grote wens van veel senioren. Aan dit thema heeft Senioren Goirle het afgelopen jaar in een aantal bijeenkomsten aandacht besteed. Duidelijk werd dat het verstandig is om tijdig na te gaan of je woning geschikt is, of - met aanpassingen - geschikt te maken is, om er te kunnen blijven wonen. Verder is er aandacht geweest voor de mogelijkheden die er zijn als blijkt, dat je toch beter kunt gaan verhuizen.

Omdat we natuurlijk toch het liefst in onze eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, gaat de bijeenkomst op 22 februari a.s. over handige hulpmiddelen die het leven thuis makkelijker maken. Hulpmiddelen die ervoor zorgen dat we handelingen, waar voorheen de thuiszorg voor kwam, zelf kunnen gaan doen.

Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is een druppelbril. Deze bril maakt het mogelijk om na een staaroperatie zelf je ogen te druppelen. Deze bril is een praktisch hulpmiddel.

De ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan erg snel. De verwachting is dat ook digitale hulpmiddelen een enorme vlucht gaan nemen, de zogenaamde E-health. Gevolg van dit alles zal zijn dat we ondanks beperkingen, die we gaandeweg kunnen krijgen, onze zelfstandigheid langere tijd gaan behouden. Precies wat iedereen graag wil. Deze veranderingen stellen ons echter ook voor de vraag, tot welk punt is het verantwoord om mensen zorghandelingen zelf te laten doen en wanneer er toch echt een zorgprofessional moet worden ingeschakeld?

Luuk Touw, ledenconsulent van Thebe Extra, gaat tijdens deze bijeenkomst in op de vraag, welke hulpmiddelen en E-health mogelijkheden nu al beschikbaar zijn en welke ontwikkelingen we op dit terrein kunnen verwachten.

Kortom : het belooft weer een interessante bijeenkomst te worden.

Is uw interesse gewekt ? Dan bent u van harte welkom op donderdagmiddag 22 februari om 14.00 uur in de kapel van het CC Jan van Besouw. De toegang is gratis. Ook mensen die geen lid zijn van Senioren Goirle kunnen zich aanmelden. Aanmelden? Stuur  dan een e-mail naar: belangenbehartiging@seniorengoirle.nl

Senioren Goirle Senioren Goirle