Opening dementievriendelijke looproute

Op maandag 5 februari om 13.30 uur legt wethouder Pernell Criens de laatste tegel van de dementievriendelijke looproute tussen Guldenakker en Albert Heijn aan het Van Hogendorpplein.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Dementievriendelijke looproute

Met speciale stoeptegels zorgen we dat mensen met geheugenproblemen de weg niet kwijtraken. Het is niet ver van Guldenakker naar Albert Heijn. Maar de situatie is niet zo overzichtelijk en dat voelt niet veilig voor bewoners van Guldenakker. Met de speciale stoeptegels maken we een duidelijke, herkenbare route. Daardoor kunnen mensen met geheugenproblemen zich beter oriënteren.

Op de tegels staan pictogrammen van een winkelwagen en een huis. Wethouder Pernell Criens: “De looproute zorgt ervoor dat inwoners met geheugenproblemen zo lang mogelijk zelfstandig, veilig op pad kunnen voor een boodschap. Dat lijkt iets kleins. Juist deze simpele dingen zorgen dat inwoners normaal mee kunnen blijven doen. Een eenvoudige oplossing met grote impact dus.”

Aan het idee en de uitvoering van de looproute werkten het Platform Dementievriendelijke Gemeenschap Goirle-Riel, Albert Heijn Van Hogendorpplein, Veilig Verkeer Nederland, Thebe en de gemeente mee.

Dementievriendelijke gemeenschap Goirle is een dementievriendelijke gemeenschap. Dit betekent dat we ons inzetten voor inwoners met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Een gemeenschap waarin mensen zo lang mogelijk blijven meedoen. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Dit doen we samen binnen het Platform Dementievriendelijke Gemeenschap GoirleRiel.

Hierin werken gemeente, Dorpsteam, bibliotheek, Thebe, Alzheimer Nederland en vrijwilligers van onder andere burgerinitiatieven D’n inloop en Voetbalmemories samen. Gezond en Actief Leven Akkoord De dementievriendelijke looproute past goed bij de doelen van het Gezond en Actief Leven Akkoord en bij het sociale beleid van de gemeente Goirle. We willen namelijk dat inwoners een gezond en actief leven hebben met een stevige sociale basis. Daarom betaalde de gemeente de looproute met geld vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).

Opening looproute

U bent van harte welkom bij de opening van de dementievriendelijke looproute op maandag 5 februari om 13.30 uur. Wethouder Pernell Criens maakt de route compleet met het leggen van de laatste tegel. Dit gebeurt bij de ingang van Guldenakker. Na afloop staat er binnen koffie en thee