Week tegen Eenzaamheid: ontmoeting en verbinding bij Willem II Football Memories

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Willem II Betrokken op 27 september 2022 een speciale sessie van Football Memories om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de Week tegen Eenzaamheid vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen, mantelzorgers, begeleiders, zorgprofessionals en andere belangstellenden kunnen gratis aansluiten om zelf te ervaren hoe leuk het is om samen met anderen herinneringen op te halen aan de roem en glorie van Willem II. Gewoon lekker kletsen over voetbal, net als vroeger. Kom kennismaken met Willem II Football Memories op dinsdag 27 september 2022 in het Koning Willem II Stadion tussen 14.30 en 16.15 uur. Vrije inloop, aanmelden is niet nodig.

Week tegen Eenzaamheid

Willem II Betrokken is aangesloten bij de lokale Coalitie tegen Eenzaamheid in Tilburg. Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Ook in Tilburg zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Fotografie Toin Damen.

 

FM Post FM Post