Expositie in woonzorgcentrum Elisabeth

Veel Goirlenaren kennen vast het grote beeld van een man op het balkon van een huis aan de Tilburgseweg. Wit, levensgroot staart hij voor zich uit. Een echte blikvanger. Het is gemaakt door Bep Miltenburg die naast het driedimensionale werk (beeldhouwen) ook actief is met schilderen.

Gedurende de zomermaanden is er een mooie expositie van haar te zien in Thebe Elisabeth aan de Bergstraat 6 in Goirle. In de gangen op de begane grond zijn vooral schilderijen te zien in acrylverf, waarbij ’de mens’ vaak het uitgangspunt vormt.  Opgeleid tot kleuterleidster heeft zij geleerd kinderen en hun emoties te observeren. De mens in al zijn veelzijdigheid blijft voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.

Op de expositie van Bep Miltenburg zijn ook andere technieken (experimenten met gieten, druppelen en gebruik van was) en andere onderwerpen te zien zoals dieren en bloemen. Daarnaast ook geboetseerde koppen: speels en fantasierijk.

Bep heeft haar opleiding gevolgd aan de Tilburgse kunstacademie en daarna opleidingen beeldhouwen en monumentale kunsten aan de Academie in het Belgische Arendonk.

De tentoonstelling in Elisabeth is te bekijken tot 30 september.

531190_ 531190_