Natuurwandelingen naar de Regte Heide en het Riels Laag.

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, openen Brabants Landschap en IVN Tilburg het buitenseizoen met verschillende natuurwandelingen naar de Regte Heide en het Riels Laag.


In het voorjaar komt de natuur tot leven: vogels zijn bezig met hun nesten en insecten zoeken de eerste bloemen op. Kom genieten van dit karakteristieke heidelandschap en duik samen met een gids in de gevarieerde wereld van insecten, planten, vogels en andere dieren. En met mooie verhalen komt zelfs de geschiedenis tot leven. Hét hoogtepunt van de Regte Heide zijn de 4000 jaar oude grafheuvels.

Het heidegebied staat onder druk, omdat er veel stikstof op neerdaalt (depositie). Dit gaat ten koste van bijzondere soorten planten en dieren. Op de Regte Heide en in het Riels Laag heeft Brabants Landschap de afgelopen tijd maatregelen genomen om de natuur te herstellen en de gevolgen van het teveel aan stikstof terug te draaien. Jonge opkomende boompjes zijn verwijderd, de bodem is geplagd, graslanden worden extra gemaaid en er is steenmeel uitgestrooid. Dit is een fijngemalen gesteente dat de bodem verrijkt met mineralen.

Op Tweede Paasdag kan de beheerder van het natuurgebied daar meer over vertellen.

De gratis wandelingen starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden is niet nodig. De start is bij de werklocatie van Brabants Landschap: Hoefke 6 in Riel.

Fotograaf: Henk Pijnenburg.

Wandeling op de Regte Heide - Brabants Landschap-Henk Pijnenburg Wandeling op de Regte Heide - Brabants Landschap-Henk Pijnenburg