Ruud Lathouwers benoemd tot gemeentesecretaris

Vandaag benoemde het college van burgemeester en wethouders Ruud Lathouwers als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Lathouwers wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie en eerste adviseur van het college. Hij begint op 1 maart 2022 in deze functie.

Op dit moment vervult Lathouwers de functie van Domeinmanager Bedrijfsvoering bij de gemeente Goirle. Daarnaast is hij loco-secretaris. Ruud Lathouwers startte zijn carrière bij een zorginstelling en kwam via de gemeente Rucphen in 2002 bij de gemeente Goirle terecht waar hij verschillende leidinggevende functies vervulde.

Burgemeester Mark van Stappershoef over zijn benoeming: “Ik ben erg blij met de benoeming van Ruud als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Het college kiest hiermee voor stabiliteit en continuïteit in de organisatie. Zijn P&O achtergrond, kennis en ervaring helpen om op de ingeslagen weg verder te gaan. Met zijn daadkracht, maar zeker ook zijn verbindende kwaliteiten weet hij mensen op een natuurlijke manier mee te krijgen. In deze fase van de organisatieontwikkeling én aan het begin van een nieuwe bestuursperiode zeker belangrijk. Het college kijkt in vertrouwen uit naar een prettige voortzetting van onze samenwerking.”

Proces

De vacature is intern uitgezet. Dit leverde één kandidaat op die nu benoemd is. Het advies van de selectiecommissie en de ondernemingsraad is hierbij overgenomen. Hierdoor is de vacature niet extern uitgezet. 

 

Gemeente Goirle Gemeente Goirle