Sluiting woning Waterput vanwege vondst drugs

Burgemeester Mark  van Stappershoef sloot vanochtend een woning aan de Waterput in Goirle voor de duur van drie maanden. In dit pand werd op 2 september 2021 door de politie een wietkwekerij en een grote hoeveelheid verboden middelen aangetroffen.

Drie maanden

De burgemeester is op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid bevoegd een pand te sluiten als er een aanzienlijke hoeveelheid drugs wordt aangetroffen. Het gaat hier om ruim 200 gram gedroogde henneptoppen. Daarnaast is een werkende wietkwekerij aangetroffen, bestaande uit twee kweektenten gevuld met zestien hennepplanten. Daarom besloot de burgemeester de woning voor drie maanden te sluiten.

Burgemeester Mark van Stappershoef: ”Drugscriminaliteit tast de veiligheid en de leefbaarheid aan. Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er brand ontstaat, één van de grootste gevaren van een hennepkwekerij. Een uitslaande brand verspreidt zich vaak naar andere woningen en bedreigt zo de veiligheid van onze inwoners. Daarom treed ik samen met de politie op tegen drugscriminaliteit. Hiervoor zet ik alle middelen in die ik tot mijn beschikking heb.”

 

Aanpak ondermijnende criminaliteit

Hennepteelt is een vorm van ondermijnende criminaliteit: Onzichtbare criminaliteit die de samenleving aantast. De aanpak van drugshandel is één van de speerpunten in de aanpak van ondermijnende criminaliteit, naast synthetische drugs en wapenbezit. In de integrale aanpak worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Door nauw samen te werken, informatie met elkaar te delen en verschillende bevoegdheden te gebruiken zijn we beter in staat om deze vorm van criminaliteit te stoppen.