Vrijwilligers aan het woord

Naam:                  Martijn Lamers
Leeftijd:               43 jaar
Werk:                   Jurist bij Achmea Rechtsbijstand in Tilburg
Functie VOAB:      Jeugd coördinator JO11 & 12 en trainer JO11-4

Alles goed? Hebben de Corona maatregelen een grote impact op je leven?

“Met mij gaat alles prima! Ik mis alleen wel het ‘normale’ leven. Ik hoop toch echt dat we binnenkort weer zoveel mogelijk kunnen doen wat we altijd gewend waren.”

Hoe ziet je week er momenteel uit? Gaat je werk gewoon door? Vaker/minder vaak aanwezig bij VOAB?

“Ik werk al bijna een jaar vanuit huis. Dat betekent veel vergaderen via Teams en daarbij mis je toch wel het ‘echte’ contact met je collega’s. Bij VOAB ben ik bijna nog net zo veel als anders. Wat ik wel mis zijn de gezelligheid van de wedstrijddagen in de weekenden, het drinken van een biertje in het clubhuis met VOAB mensen en het gezellige praatje met Nico Laureijssen doordeweeks op trainingsdagen.”

Ben je al lang vrijwilliger bij VOAB? Zo ja vertel ons eens wat je zoal bij VOAB doet en hebt gedaan?

“Sinds 2014. Ik ben begonnen als trainer bij de mini’s en daarna heb ik nog een aantal pupillenteams getraind. Sinds een aantal jaren ben ik als jeugd coördinator onderdeel van de jeugdcommissie en vergader ik namens deze commissie mee in de technische commissie jeugd. Tenslotte schrijf ik mee aan het nieuwe beleidsplan voor de vereniging VOAB voor de komende jaren en ben ik sinds dit seizoen ook weer trainer van een leuke groep voetballers, de JO11-4.”

Wat betekent VOAB voor jou? Hoe zou je de club omschrijven?

“VOAB is een bruisende vereniging met een ontzettend goede en enthousiaste groep vrijwilligers van jong tot oud. Ik denk alleen dat de potentie van deze club nog veel groter is dan we laten zien. Bij deze wil ik van de mogelijkheid gebruik maken om mijn complimenten uit te spreken voor de vrijwilligers van het A-team die werkelijk alles uit de kast halen om de leden van VOAB in deze moeilijke periode toch te trakteren op leuke activiteiten en daarnaast een groot compliment voor collega coördinator Bram Bastiaansen die het hele keepersgebeuren binnen de vereniging in betrekkelijk korte tijd naar een hoog niveau heeft getrokken. Er staat nu iets waar heel veel clubs in de regio een puntje aan kunnen zuigen.”

Hoe zie je de toekomst voor je? (Werk/VOAB)

“Ik hoop nog lang bij Achmea te blijven werken. Een ontzettend fijne werkgever waarbij je werk en privé in een goede balans kunt combineren. Ik werk 4 dagen in de week en ik kan mijn vrije woensdag niet meer missen. Ik kan het iedereen aanraden!  Bij VOAB hoop ik ook nog jaren mijn steentje te kunnen bijdragen. Op naar 100 jaar VOAB!”
 

Martijn Lamers (002) Martijn Lamers (002)