Rielenaren gaan op zoek naar hun “ziel”

“Kijk naar de Ziel van Riel” is een actiegroep in oprichting en streeft er met passie naar de Rielse “ziel” van weleer te ontbloten. Middels mooie verhalen, anekdotes en bijzondere gebeurtenissen wil dorpsdichter Henk van Oirschot de “gouwe ouwe” tijd vereeuwigen:

“We pakken al de promotionele mogelijkheden ten gunste van onze actiegroep met twee handen aan; het  Goirles Belang, de sociale media en wellicht later de expositie-ruimte van ontmoetingscentrum de Leybron”. Het heeft er alle schijn van dat de “Ziel van Riel” heel veel te verbeelden heeft; in film, fotografie, gedichten maar natuurlijk ook de meest opzienbarende verhalen van “vruger”! Veel Rielenaren kijken met belangstelling uit naar “De Ziel van Riel”.

Afgelopen donderdag vond op het riante overdekte terras van café Kerkzicht de eerste meeting plaats met drie oude teamgenoten van Henk, die in 1976 met de kampioensvlag zwaaiden voor hun voetbalvereniging Riel. De bijeenkomst werd gefilmd door de 17 jarige Rielenaar en lid van de actiegroep, Max van Dijk. Uiteraard kwam iedereen “praat te kort”. Maar de zoektocht naar de ziel van Riel middels de mini-reünie was meer dan geslaagd nadat Marcel zijn indrukwekkend verhaal over zijn kostschooltijd vertelde en dat Ad woorden te kort kwam op zijn functioneren bij de Melkfabriek. Kees hield het kort door te melden dat hij Rielenaar werd omdat de liefde van zijn leven een Rielse was.

 

Foto; Namens de actiegroep “Kijk naar de Ziel van Riel”, hoort Henk van Oirschot met belangstelling de memoires aan, die Marcel Vermeulen, Ad van den Abbeelen en Kees Damen over hun verleden vertellen.

fotografie Nico de Beer

 

image0 image0