Tilburgseweg vanaf 26 oktober tweerichtingverkeer

ingevoerd op 19-10-2018

Op de Tilburgseweg wordt tussen de Kalverstraat en Dorpsstraat op vrijdag 26 oktober tweerichtingverkeer ingesteld, voor fietsers en automobilisten. Een goede route het centrum in en uit is essentieel voor de bereikbaarheid en levensvatbaarheid van Goirle.

Auto’s te gast

Autoverkeer dat niet in het centrum hoeft te zijn, wordt ontmoedigd, de fietsers zijn leidend. De rijbaan is dan ook smaller gemaakt, zodat automobilisten bij tegemoetkomend verkeer worden gedwongen net zolang achter een fietser te blijven, tot de tegenligger gepasseerd is. Zo wordt verkeer ontmoedigd dat niet in het centrum hoeft te zijn. De auto is dus te gast.

Vrachtverkeer

Voor vrachtwagens blijft eenrichtingsverkeer gelden. Twee vrachtwagens hoeven elkaar dus nooit te passeren. Laden en lossen mag alleen op speciaal daarvoor aangelegde plaatsen en niet meer op de weg zelf. De boa’s gaan hier ook daadwerkelijk op handhaven: als ze overtredingen constateren, zullen ze eerst actief waarschuwen en later ook bekeuren. Voor grote vrachtwagens komt er een extra grote laad- en losplaats.

Vervolg

De rijrichting van de Tilburgseweg (ter hoogte van het Kloosterplein) en de Oude Kerkstraat wordt omgedraaid, zodat een logische (parkeer)route ontstaat en het huidige voorrangskruispunt Tilburgseweg-Dorpsstraat wordt verbeterd.

Met de ondernemers  is afgesproken dat er tot aan de feestdagen zo min mogelijk overlast voor winkelend publiek zal zijn. Vanaf 7 januari gaat het werk weer verder. Bij de restaurants Blauw en Tang’s Garden worden plein, terras, groen en bestrating vernieuwd. Bij eetcafé Mozes worden evenwijdig aan de Tilburgseweg een paar parkeerplaatsen aangelegd voor kort parkeren.

Het beeld gaat er hetzelfde uitzien zoals de inrichting van de Tilburgseweg tussen de Kalverstraat en de Dorpsstraat. Dit duurt tot en met 15 februari. Fase twee van de Tilburgseweg gaat medio 2021 van start.

Gemeente Goirle Gemeente Goirle