'Muziek maken en muziek luisteren: Muziek voor elkaar' in Klooster Nieuwkerk

ingevoerd op 15-09-2018

 

Klooster Nieuwkerk, Nieuwkerk 2, Goirle

Zondag 23 september 14.00 tot 17.30 uur

 ZuiderWindKwintet

Het ZuiderWindKwintet organiseert zondagmiddag 23 september een rijk gekleurde en gevarieerde muziekmiddag. De bijzondere locatie Klooster Nieuwkerk te Goirle stelt de ruimtes beschikbaar zodat 8 ensembles hun muziek kunnen laten horen waar zij zoveel energie en voldoening uit halen. Niet alleen zijzelf willen daar plezier aan beleven maar het delen met andere muzikanten en aan een groter publiek.

 

Om 14.00 uur start het Seniorenorkest Hart van Brabant onder leiding van Nico Haneveld. Daarna zullen bestaande trio’s, voor deze middag spontaan ontstaan duo’s en het organiserende ZuiderWindKwintet hun muziekkeuze laten klinken.

De muziek is divers, van klassiek  tot wereldmuziek, opera en musicalfragmenten. Soms zijn de combinaties van muziekinstrumenten bestaand  (klassiek kwintet ) maar dan weer heel verrassend zoals diverse blokfluiten met baritonsaxofoon dat door trio H2M wordt verzorgd.

Ook de combinatie piano met bastrombone is verrassend. Leraar en leerling spelen met veel plezier hun duetten. Zij brengen o.a. Trombonist’s ten  van Michael Rose ten gehore.

Vaak worden de composities aangepast door de muzikanten zelf en dat brengt de muziek tot nieuwe inzichten en zal altijd tot bijzondere samenklanken leiden.

De menselijke stem wordt vertegenwoordigt Bea bad in Beses. Zij zingen klassieke muziek en muziek van Frans van Hoek. De chemie tussen de stemmen is onmiskenbaar aanwezig en maakt het een genot om naar dit trio te luisteren.

 

Fons Smits begeleidt verschillende koren en is geschoold in piano en orgel. Hij speelt deze middag solo of samen met Renate van Dommelen intermezzo’s van jazz, gouwe ouwe tot klassiek.

 

Mundiala speelt muziek vanuit de hele wereld en op 23 september zullen zij vnl. muziek uit de Balkan en Klezmer ten gehore brengen.  

 

Trio Fabresi is een combinatie van accordeon met klarinet en basklarinet.

De locatie is uniek en prachtig en is uitnodigend voor iedereen om in de verschillende ruimtes van de muziek te genieten. Op elk moment van de middag kan iedereen komen genieten van de muziek. De deuren van Klooster Nieuwkerk staat voor iedereen open. Voel u vrij om een moment, een langer deel of de hele middag te genieten. Ook zal er ruimte en tijd zijn voor ontmoeting met de muzikanten. Ook de muzikanten onderling zullen genoeg met elkaar te delen hebben en dat zal gebeuren na een lange middag van Muziek maken en muziek luisteren: Muziek voor elkaar. De eigenaren van het klooster zeggen zelf:  ‘Gezelligheid, humor, gemoedelijkheid en sfeer zijn de kernwoorden die telkens weer boven komen drijven. Met hart en ziel zetten wij ons in en maken we van Klooster Nieuwkerk Goirle een locatie en sfeer die je niet wilt missen!’

Carla Simons

klooster1 klooster1
klooster2 klooster2
klooster3 klooster3