Stapperij Broeder LipLap: René Innemee & The Revival BandSupport Act: The Mental Bats

ingevoerd op 31-08-2018

VRIJDAG 26 OKTOBER

René Innemee & The Revival Band

Zanger-gitarist René Innemee (“The Walkers”, “The Press” en “Underberg”), probeerde jaren, gezamenlijk met andere fans vergeefs een concert van John Fogerty bij te wonen, maar iedere keer kwam er een kink in de kabel.
Tot ze op het idee kwamen om een ”alternatief” CCR/John Fogerty concert te organiseren in Maastricht. Mede gezien het feit dat de stem van René als twee druppels water lijkt op die van John Fogerty, had dit idee een goede kans van slagen. Ook de animo bij de muzikanten was groot. Het resultaat was overweldigend. Het eerste concert was binnen 2 weken uitverkocht en werd binnen een maand nogmaals herhaald in de “Platte Zaol”. Ook dit concert was wederom uitverkocht. De afgelopen jaren speelde de band met grote regelmaat samen met grote namen uit de 60’s en 70’s. “The Sweet”, “The Fortunes”, “Slade”, “Mud”, Colin Blunstone & Rod Argent (“The Zombies”) en vele anderen.

20 jaar na het eerste concert op 14 maart 1998 bestaat de band nog steeds.

Ondanks het feit dat de laatste jaren om uiteenlopende redenen wat persoonswisselingen hebben plaatsgevonden, heeft de band niet aan kwaliteit ingeboet.

Bij de laatste wisseling wil ik als grote fan maar zeker als vriend van de band toch even stilstaan. In februari van dit jaar nl. is de bassist van het eerste uur, Pierre Beckers, overleden. Dit is niet alleen een groot verlies voor The Revival Band maar voor de hele Limburgse muziekwereld. In de 60er jaren begon hij al zijn naam te vestigen in de muziekwereld als lid van The Sharons. Vervolgens heeft Pierre successen gekend met bands als Opus, Windmill en Partner. Naast sessiewerk in studio’s volgden nog diverse projecten met bands als The Run, Three Of A Kind, Fandango en natuurlijk The Revival Band.

De muzikanten die naast René Innemee momenteel The Revival Band vormen, zijn

Peter Groenendal (keyboards, gitaar, zang), Ab van Goor drums, zang), Jos Wijnands (bas, zang) en Jan Köhler (solo-gitaar).

Jos Wijnands, man uit Maastricht, sinds 2014 lid van The Eyes (NG) een allround coverband. Verder is hij lid van de coverband 2TheLimit.

Pierre Beckers heeft hem ook de kneepjes van het vak bijgebracht…..als bassist een waardig opvolger van Pierre.

In de persoon van Jan Köhler heeft de band een nieuwe sologitarist. Geboren in de Czech Republic, toert hij al vanaf zijn 15de levensjaar met meerdere bands door Europa om zich in 1982 in Duitsland in de omgeving van Saarbrücken te vestigen. Na afronding van zijn studie aan het Münchner Gitarreninstitut houdt hij zich hier vooral bezig met het produceren van lokale Duitse en ook Luxemburgse bands in zijn studio in Wadgassen en de gerenommeerde Linster studio’s in Luxemburg.
Zijn rust en bescheidenheid maken van hem tevens een hoog gewaardeerde gitaarleraar aan verschillende Duitse muziekscholen.

The Mental Bats
The Mental Bats bestaan al sinds oktober 1965 en vanaf die tijd hebben ze onafgebroken met relatief weinig bezettingswisselingen, jong en oud laten genieten van hun muzikale talenten. Jawel, de band bestaat dit jaar al 53 jaar en is daarmee de oudste nog optredende band van Tilburg. In het begin stonde ze onder contract bij Jan Vis en tijdens deze hoogtijdagen speelden ze regelmatig in Frankrijk, België en Duitsland waar ze toen het voorprogramma verzorgden van o.a. The Cats, Earth & Fire, Albert West e.v.a..
Het repertoire van deze band bestaat uit nummers van bijvoorbeeld, Beatles, Stones, C.C.R., Cream, Dire Straits etc..
Nog even voor de volledigheid de namen van de leden:
Carl van Heeswijk, oprichter van The Mental Bats, zang en gitaar – Lex Teurlings, enkele jaren na de oprichting, in 1969, bij de groep gekomen, sologitaar – Joop Steenveld, ooit nog samen met Hennie Vrienten bij The Skemps gespeeld, zang en basgitaar – Jan van Etten, de enige “niet-Tilburger”, zang en drums.

Zoals al vaker gezegd staan  bovengenoemde bands garant voor een geweldige muzikale avond in Goirle. The Revival Band al weer voor de 11de keer !!  Zij worden hierin gesteund door The Mental Bats uit Tilburg die reeds 7 maal het voorprogramma van René Innemee en The Revival Band hebben mogen verzorgen.
Dat deze muziek nog steeds leeft, blijkt uit het aantal bezoekers dat al die jaren deze optredens heeft bezocht.

Onderstaand nog wat belangrijke info…..

Zaal open 20.00 uur – Entree € 12,50

Kaarten te koop bij: Café D’n Brands 013 – 5342272

Hans van Hassel 06 – 51030819

 

 

 

 

 

Collage180609_2 (1) Collage180609_2 (1)
Mental Bats Mental Bats