Carnaval wordt een fijnfisjenie op Omroep Brabant

ingevoerd op 04-02-2018

Omroep Brabant brengt van vrijdagmiddag 9 februari tot en met woensdagmiddag 14 februari maar liefst 24 uur per dag carnaval op internet, TV en radio. Met verslaggevers die in heel Brabant op zoek zijn naar de leukste feesten en grappigste carnavalsvierders. En natuurlijk ook de grote optochten LIVE op TV, internet en Facebook. Kijk op omroepbrabant.nl/carnaval voor veel meer carnavalsnieuws en -beelden.

3 Uurkes Vurraf

De aftrap van het Brabantse carnaval is traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek van 2018. Op vrijdagmiddag 9 februari om 15.00 uur start de LIVE uitzending van 3 Uurkes Vurraf vanuit hotel Pullman Eindhoven Cocagne via internet, TV, radio en Facebook. Met dit jaar geweldige artiesten onder anderen: René Schuurmans, Roy Donders en Patty Brard, De Deurzakkers, Vader Abraham, Pater Moeskroen, Lamme Frans, Snollebollekes, Lawineboys, John de Bever, Havenzangers, Vieze Jack, Mosterd na de Maaltijd, Lamme Frans, Alex, Stef Ekkel en Rene Karst, Feestteam, Gebroeders Rossig en alleen tijdens 3 Uurkes Vurraf een exclusief optreden van de Gebroeders Ko en Gerard Joling.

Vanaf vrijdagmiddag 9 februari 13.00 uur is ‘2 Uurkes Vurgloeie’ op radio en TV te horen en te zien. Met vooral sfeer proeven bij de carnavalsvierders, interviews met artiesten en de beste liedjes uit ‘Kies je Kraker’, de carnavalsliedjeswedstrijd van Omroep Brabant.

Carnaval wordt een fijnfisjenie op Omroep Brabant. Bron: Omroep Brabant

Carnavalsoptochten

Uiteraard is er ook weer veel aandacht voor  de carnavalsoptochten. Bij Omroep Brabant kun je kijken naar:

Zaterdag 10 februari vanaf 13.45 uur LIVE: optocht Eindhoven

Zaterdag 10 februari vanaf 16.40 uur: optocht Roosendaal

Zaterdag 10 februari vanaf 19.30 uur LIVE: de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten

Zondag 11 februari vanaf 13.45 uur LIVE: optocht Tilburg

Maandag 12 februari vanaf 14.00 uur: optocht Prinsenbeek

Dinsdag 13 februari vanaf 16.40 uur: optocht Bergen op Zoom

Tevens zijn alle optochten niet alleen op tv te zien, maar ook op de website en Facebookpagina van Omroep Brabant.

Kruikenstad in Koor

Omroep Brabant zendt de Kruikenstad in Koor dit jaar weer LIVE uit. Het meezingevenement voor carnavalsvierders trekt op carnavalsmaandag heel Kruikenstadnaar de Heuvel in Tilburg om vanaf 20.11 uur samen te zingen en te hossen. En je kunt thuis zo hard als je wilt meezingen, omdat alles ondertiteld wordt.

Fijnfisjenie Café

Vanuit het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant in Son een blik op carnavallend Brabant. Iedere carnavalsdag vanaf 13.00 uur met optredens, gasten, verslaggevers op pad in heel de provincie met het Brabants Buske, de mooiste optochten, de leukste clips uit 3 Uurkes Vurraf, de leukste tonpraters en vooral heel veel feestvierende Brabanders.

Dweilradio

Ook op radio is het 24 uur per dag carnaval. Vanaf vrijdagmiddag 9 februari 13.00 uur is ‘2 Uurkes Vurgloeie’ (op radio en TV). Vanaf 15.00 uur de LIVE uitzending van ‘3 Uurkes Vurraf’ en vervolgens alle dagen van 09.00 uur tot 18.00 uur LIVE dweilradio. Zaterdag vanuit Roosendaal, zondag vanuit Tilburg, maandag vanuit Den Bosch en dinsdag vanuit Bergen op Zoom.  

Daarnaast is er vanaf vrijdag tot en met maandag elke nacht tussen 00.00 - 03.00 uur live radio in ‘Brabantse Nachten Zijn Lang Carnaval’. Een absolute aanrader voor alle nachtbrakers, feestvierders die nog niet naar bed willen en natuurlijk taxichauffeurs en snackbareigenaren. Luisteraars kunnen naar de studio bellen voor verzoekjes en om te vertellen hoe zij hun carnaval beleven.

Kullekestocht

Op 11 maart sluiten we het carnavalsseizoen af met een halfvastenoptocht, LIVE vanuit Molenschot. Daarvoor nodigen we alle eenlingen en duo’s uit van de optochten in Brabant om nog één keer hun ding te doen in een feestelijke optocht. Meedoen? Stuur een email naar fijnfisjenie@omroepbrabant.nl  

Vloggende carnavalsvierders gezocht

Tijdens carnaval wordt er een livestream geopend speciaal voor iedereen die carnaval viert. Of je nu in de optocht meeloopt, langs de kant staat of in de kroeg staat te feesten. Brabanders mogen laten zien hoe ze carnaval vieren. Hiervoor kan iedereen met een Iphone de ‘VideoConnect Omroep Brabant’ app gratis downloaden in de appstore. Met deze app kun je beelden naar Omroep Brabant sturen. Tijdens de televisie uitzending van het Fijnfisjenie Café loopt er op omroepbrabant.nl/carnaval een livestream mee waar de beelden getoond kunnen worden.

Carnavalssite

Op internet is er weer de speciale carnavalssite omroepbrabant.nl/carnaval waar alle verslagen, optochten, foto’s en films zijn terug te vinden. Ook via de smartphone en tablet apps van Omroep Brabant is alles rondom carnaval te volgen.

Omroep Brabant

040-2949332

www.omroepbrabant.nl

 

 

fijn fisje fijn fisje