Mevrouw Mien Verhagen – van Erven, Opperballefrutter 2018

ingevoerd op 30-01-2018

Tijdens het Prinsenbal op vrijdagavond 26 januari reikte Prins Martijn d’n Irste de onderscheiding van “d’n Opperballefrutter” uit aan

mevrouw Mien Verhagen – van Erven.

Deze onderscheiding is de oudste vrijwilligersprijs van Goirle en werd dit jaar voor de 46e keer uitgereikt. D’n Opperballefrutter wordt maar een keer per jaar en slechts aan een persoon, die zich gedurende lange tijd bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap, uitgereikt. Dat mevrouw Mien Verhagen – van Erven deze bijzondere onderscheiding zeker heeft verdiend, leest u in de oorkonde.

Stichting Karnaval Ballefruttersgat

Oorkonde Opperballefrutter

Goirle 26 januari 2018,

De Opperballefrutter 2018 kenmerkt zich door haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Goirlese gemeenschap.

Al ruim 50 jaar zet zij zich vrijwillig in bij verscheidende instanties binnen de Goirlese samenleving. Rond 1970 is zij tweemaal per week gaan helpen bij de handvaardigheidslessen op de Albertus Magnus en Theresia school. Dit heeft zij ongeveer 20 jaar gedaan. Ondertussen was zij zich ook gaan inzetten als vrijwilligster bij Werkgroep De Heilige Geest. Naast het helpen bij de wekelijkse bijeenkomsten was zij ook zeer betrokken bij het organiseren van de Paas-, Sinterklaas- en Kerstviering. Van ongeveer 1985 tot 2013 is zij actief geweest bij deze werkgroep.

Bij de Welfare afdeling van De Zonnebloem heeft zij zich eveneens lange tijd belangenloos ingezet. Gedurende 15 jaar heeft zij geholpen bij de handwerkmiddagen. Daarnaast is zij na enige tijd ook zitting gaan nemen in het bestuur van De Zonnebloem, afdeling Goirle.

Momenteel is zij als vrijwilligster actief in het Atrium van wooncomplex Bergvenne. Zij helpt met het inschenken van koffie en thee tijdens het wekelijkse koffiemoment en andere momenten van samenzijn. Aanvullend is zij gaan meehelpen met de organisatie van de wekelijkse gezamenlijke maaltijd in het Atrium, waarbij het klaarzetten van de tafels en stoelen als ook het opwarmen en uitserveren van de maaltijden tot haar taken behoort. En omdat er nog tijd over was is zij ook op zondag de bewoners van Behandel- Woon- en Zorgcentrum Elisabeth gaan begeleiden naar de kerk en verricht zij hand- en spandiensten bij deze mis.

Voor deze overweldigende vrijwillige inzet voor de gemeenschap van het Ballefruttersgat is het bestuur van Stichting Karnaval Ballefruttersgat zeer vereerd te benoemen tot:

“Opperballefrutter 2018”

Mw. Mien Verhagen – van Erven

 

Emiel van Erven               Martijn Vermeer

Voorzitter S.K.B.              Prins Martijn d’n Irste

opperballefrutter 2018 opperballefrutter 2018