De Stichting Tilburgse Voedselbank

ingevoerd op 03-10-2017

De Stichting Tilburgse Voedselbank is een stichting die mensen die onder de armoedegrens leven tijdelijk voorziet van voedselpakketten. Om haar klanten op een verantwoorde manier voldoende voedsel te kunnen geven werkt de stichting samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.
Dankzij de gulle gaven van de Stichting Oranje fonds en de Vereniging Voedselbanken Nederland heeft de Stichting Tilburgse Voedselbank een nieuwe koelbus aan kunnen schaffen. Deze koelbus was dringend nodig om het verse voedsel voor de klanten van de voedselbank veilig en in overeenstemming met de eisen van de Voedsel- en warenwet van het adres van de leveranciers van voedsel naar de Tilburgse voedselbank te kunnen vervoeren. Dit zijn alle supermarkten in Tilburg en omstreken. In de koelbus is onder meer dankzij een bijdrage van het Boekenschop aan de Bredaseweg een automatische temperatuurregistratie geplaatst waarmee de Tilburgse voedselbank een landelijke primeur heeft en ook volledig voldoet aan de nieuwste controle eisen voor voedselveiligheid.
De voedselbank streeft er naar om de voedselpakketten zoveel mogelijk samen te stellen volgens de schijf van vijf waardoor het aandeel vers voedsel zal toenemen. Binnen de Tilburgse Voedselbank zijn 88 vrijwilligers actief en de voedselbank is volledig afhankelijk van gemeentelijke subsidies en donaties. Vanuit het distributiecentrum in Tilburg worden ook de dertig andere voedselbanken in Brabant en zeeland van voedsel voorzien. Bijna 400 gezinnen en alleenstaanden krijgen iedere week een voedselpakket van de Tilburgse Voedselbank.

voedselbank (2) voedselbank (2)