Sporten met een beperking: het kan bij BC Bever

ingevoerd op 21-03-2017

Kom een maand gratis meespelen om te proberen.

Bewegen is belangrijk voor iedereen. Je voelt je fitter, doet sociale contacten op en bovenal: het is leuk! Dat is ook mijn motto. Maar het wordt lastiger als je hierin beperkt wordt, omdat je gehandicapt bent/raakt.

Eenentwintig jaar geleden maakte ik een misstap tijdens het badmintonnen, wat ik zeer intensief speelde. Hierdoor belandde ik in een lang medisch proces . Uiteindelijk werd bij mij spierdystrofie geconstateerd, tegenwoordig CRPS genoemd. Badmintonnen was daarmee over. Omdat ik erg veel pijn bij het lopen heb, en de kracht in mijn benen sterk verminderd zijn, ben ik genoodzaakt  mijzelf met krukken of in een rolstoel  te verplaatsen. Maar het badmintonnen bleef ik erg missen. Toen ben ik in Rijen op zoek gegaan naar aangepaste sporten. Al snel bleek badminton, in aangepaste vorm, mogelijk te zijn, en dus geschikt voor mij. Inmiddels doe ik dit al zo`n 4 jaar, met veel passie en plezier, maar om die passie uit te kunnen blijven voeren zijn we op zoek naar nog meer leden.

Daarom hierbij een oproep: wie is beperkt in het sporten door een handicap of blijvend letsel én vind het leuk om te badmintonnen? Dan ben jij de persoon die wij zoeken bij De Bever.Trouwens; badmintonnen hoef je niet eens te kunnen, dat kun je bij ons leren. Iedere woensdag van 13.30 uur tot 15.00 uur spelen we in de Margriethal. Na het spelen gaan we met z`n allen nog een drankje in het sportcafé doen.

Dit natuurlijk om de sociale contacten  te behouden. Lijkt dit alles je wat, kom gerust voor een proefmiddag bij De Bever.

Tot ziens!

Kijk voor meer informatie op www.bcbever.nl of kom een keer langs op de woensdag.

sporten met een beperking sporten met een beperking