Koninklijke Harmonie 'Oefening en Uitspanning' haalt 1e prijs op concours!

ingevoerd op 29-11-2016

De Goirlese Harmonie heeft afgelopen zaterdag 26 november tijdens concertwedstrijden in Theater De Schalm in Veldhoven een eerste prijs behaald in de eerste divisie. Onder leiding van de jonge, ambitieuze dirigent Jac Sniekers haalde het orkest 83 punten, gemiddeld een dikke 8, voor de uitvoering van haar muzikale programma. Met deze beoordeling behoudt de harmonie haar positie in de hoogste afdeling.

Als inspeelwerk werd ‘Song’ uit The Valencian Widow gespeeld van A. Khachaturian. De keuzewerken ‘Vientos y Tangos’ van M. Gandolfi en ‘Entornos’ van A. Blanquer werden fraai uitgevoerd. De jury noemende het optreden van O & U onder andere ‘karaktervol’ en ‘een goede prestatie’. Ook de diverse solisten werden geroemd in het juryrapport. Dirigent, leden en bestuur zijn tevreden met het prachtige resultaat. Na terugkomst in Goirle sprak een trotse Annemiek van Puijenbroek (voorzitter) het uitgelaten gezelschap toe in de foyer van CC Jan van Besouw. Dirigent Jac Sniekers werd in het zonnetje gezet voor zijn gedrevenheid en aanpak om het orkest de afgelopen periode tot deze prestatie te laten groeien. Complimenten waren er uiteraard ook voor alle muzikanten, die veel extra uren hebben besteed aan het oefenen van de partijen. Tot slot was er waardering voor Paul Cornelissen voor zijn medewerking en het flexibel openstellen van CC Jan van Besouw.

Nieuwjaarsconcert 2017

Noteer alvast in uw agenda! Op 8 januari 2017 om 12.00 uur geeft de vereniging haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in CC Jan van Besouw. Tijdens dit concert zal het harmonieorkest nogmaals een deel van het concoursprogramma uitvoeren. Daarnaast zal ook de Slagwerkgroep van “Oefening en Uitspanning” zich presenteren. Toegang €10,-.

Met deze beoordeling behoudt de harmonie haar positie in de hoogste afdeling

harmonie op concours 2 harmonie op concours 2
harmonie op concours1 harmonie op concours1