Jongerenpanel Waterschap de Dommel

ingevoerd op 08-04-2016

Sinds 1 januari 2016 is de 14 jarige Nine van Hemert uit Boxtel het nieuwe jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Nine is bezig om het waterschap en ons werk te leren kennen. Daarnaast heeft ze landelijk (club van alle jeugdbestuurders) al twee bijeenkomsten bijgewoond.

Vanuit het landelijke platform zijn destijds 10-gouden regels opgesteld voor alle waterschappen. Een van deze 10 tips is het opzetten van een jongerenpanel. Een club van enthousiaste jongeren tussen de 14-17 jaar. Wat het jongerenpanel precies gaat doen willen we vooral met de jongeren samen gaan bedenken. Je kunt denken aan: meedenken over een educatief programma/lespakket dat we gaan ontwikkelen, een bijdrage leveren aan onze jaarlijkse open dag en dan ook vooraf meedenken hoe we jongeren naar deze open dag kunnen trekken. Maar bijvoorbeeld ook meedenken met onze directie over bepaalde plannen. Een jonge frisse blik kan vaak helpen. Het panel kan ook het waterschap promoten en kennis delen via school en social media.

Wil jij meedenken in het jongerenpanel? Bekijk hier het filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=x0BZS2ZJy0g).


Op onze website www.dommel.nl/jongerenpanel (http://www.dommel.nl/jongerenpanel) staat nog wat meer achtergrond informatie.

 

Waterschap de Dommel Waterschap de Dommel