“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 23-12-2015

Jessica Lambooij – Bold & Blauw

“Mijn teksten draaien om pure beleving!”

 

Reizen en schrijven. Dat is voor Jessica als cola en ijsklontjes, als kerst en sneeuw en als een goed boek en chocola. Geen wonder dus, dat Jessica afgelopen jaar de knoop doorhakte en haar droom uit liet komen: een eigen tekstbureau met een specialisme in reizen, recreatie en horeca. 

 

“Ik heb altijd veel gereisd en heb in het buitenland gewerkt. Wanneer ik op reis ben, leg ik alles vast. Ik maak foto’s en houd een reisblog bij. Dat schrijven zit er al van kinds af aan in. Familie vroeg me weleens: ‘Waar haal je die fantasie toch vandaan?’ Jessica ging aan de slag bij een online reisorganisatie. “Ik begon op de service en sales, maar nam later ook de webteksten op me. Ik deed ervaring op met het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Hier en daar ging ik wat freelance werk doen. Dat beviel ontzettend goed. Zo goed zelfs, dat ik het steeds drukker kreeg met opdrachten en het niet meer te combineren viel met mijn vaste baan. Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor mezelf begonnen.”

 

Bold & Blauw

“Aan het ontstaan van mijn bedrijfsnaam is een heel proces voorafgegaan. Ik heb een bord aangemaakt op Pinterest waarop ik allerlei informatie verzameld heb: wat vind ik leuk? Wat vind ik mooi? Wat past bij mij? Na veel heen en weer mailen en appen met een webdesigner (een vriend van mij), kwam hij met de naam Bold & Blauw. Daar sta ik helemaal achter! Blauw is mijn lievelingskleur. Blauw doet me denken aan de zee. En bold staat voor dikgedrukt, belangrijk, dapper en brutaal. Vervolgens ging het snel: er kwam een logo, een visitekaartje én een website. Ik heb de lancering van mijn bedrijf gevierd met een klein feestje. Ik vond het een mooie gelegenheid om een toost uit te brengen.”

 

Geur, kleur, smaak en gevoel

“Momenteel schrijf ik webteksten voor een horecaonderneming, productteksten voor diverse opdrachtgevers en blogs voor een website gericht op uitjes in Nederland. “Blogs schrijven vind ik het allerleukst. Daar kan ik écht mijn ei in kwijt. Mijn teksten draaien om beleving. Ik ga aan de gang met geur, kleur, smaak en gevoel. Alle zintuigen worden geprikkeld door mijn teksten. Mijn doel is ervoor zorgen dat het voor andere mensen ook lijkt of ze op die plek zijn. Die beleving overbrengen op andere mensen, dat is mijn kracht.”

 

Kennismaken? Stuur een mailtje naar info@boldenblauw.nl (mailto:info@boldenblauw.nl) of bel 06 42315729

 

Jessica Lambooij, Bold & Blauw, www.boldenblauw.nl (http://www.boldenblauw.nl) info@boldenblauw.nl (mailto:info@boldenblauw.nl)

 

De Kennismaker
 

kennismaker52 kennismaker52