Veel te beleven op Moonlightshopping Goirle

Zaterdag 12 december in het centrum van Goirle.

Zaterdag a.s. wordt voor de 27ste keer in het centrum van Goirle het Moonlightshopping georganiseerd.   Van 16.00 tot 22.00 uur bruist het centrum van Goirle in de kerstsfeer. Voor jong en oud is het dan heerlijk toeven.  Het wordt georganiseerd door het Centrummanagement van Goirle.  De winkels zijn open, de tienduizenden kerstlichtjes, etalages en vele kraampjes bieden een ‘sfeerlijke’ entourage.  

 

Kerstmarkt en muziek

Om 16 uur start de hobby-kerstmarkt op. De winkels zijn open en het is er heerlijk dwalen en shoppen. Kort daarna om 17 uur start de muziek op De Hovel. Verschillende groepen van Factorium zetten hun beste beentje van voor op het Kloosterplein van 17 – 21.30 uur.  Vanaf 18 uur wordt maar liefst 7 podia in het centrum gemusiceerd door blaasorkesten, koren en zangeressen. Ook leerlingen van Mill-Hill geven acte de présence. Dit jaar is ook De Tuin betrokken bij Moonlightshopping; het is daarvoor speciaal uitgelicht. De traditioneel gezellige aanloopavond voor de kerst loopt door tot 22 uur. 

 

Lekkernijen

Op deze Moonlight is er ook op vele plaatsen lekkernijen te eten en te drinken.  De ‘eigen horeca’ voorop natuurlijk, maar ook bijzondere producten zijn er te koop en te proeven bij kraampjes en uitstallingen over het hele gebied.

 

Lampionoptocht en samenzang

Bij Mille Fleurs start om 18.30 uur een lampionoptocht. Via hun school zijn kinderen gestimuleerd om zelf een lampion maken. Er zijn ook kant en klare lampionnen voor € 2,50 te koop vanaf 18 uur. Voorafgegaan door een kameel en een orkest trekt de sfeervolle lampionoptocht naar het Kloosterplein. Hier worden zij ontvangen door de burgemeester, die om 19.00 uur een toespraak zal houden. Samen worden dan enkele kerstliederen gezongen onder begeleiding van Colorato en het kinderkoor van Factorium. De 4 kinderen met de mooiste zelfgemaakte lampion ontvangen een prijs van Centrum Goirle.

 

Voor kinderen

De Goirlese kindercircusschool Pellikaan heeft een speciale kerst-circusshow ingestudeerd met bijzondere acts en dans.  Het beloofd dit jaar nog spectaculairder te worden als voorgaande jaren. Ter hoogte van het Kloosterplein mogen kinderen gratis een kort traject afleggen op een heuse kameel. Dit kan na de lampionnentocht tot ca. 21.30 uur. Ook is er een nostalgische draaimolen en voor de waaghalzen een kerst-bungy-tramp.  Het is ook leuk om een echte orgelman aan het werk te zien bij Mille Fleurs.

Moonlight) Moonlight)