“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 25-11-2015

Peter Spijkers - BD Lease

Wie knokt er nog voor de beste prijs?

 

Op het reclamebord bij voetbalvereniging VOAB prijkt in grote letters: ‘Wie knokt er nog voor de beste prijs?’ Een vraag die aandacht trekt! Brein achter dit bord is BD Lease. Een intermediair die altijd gaat voor de beste prijs, de BD (Beste Deal). “Een besparing van 15-20% op mobiliteitskosten is eerder regel dan uitzondering!”

 

Het loopt storm bij BD Lease. “We leveren vooral lease auto’s en op dat gebied is het ongekend druk,” verklaart Peter Spijkers, zelfstandig partner van BD Lease in Tilburg en omstreken. “Iedereen wil nog profiteren van vijf jaar lage bijtelling. Nederland wordt pas laat wakker en wil snel zaken doen, voordat de zakelijke bijtelling in het nieuwe jaar flink omhoog gaat.”

 

Beste beentje
Het concept van BD Lease is nieuw. “We zijn sinds 1997 bezig, maar de laatste 4 jaar met dit unieke businessconcept. Wij maken inkoopafspraken, tenderen en zorgen als intermediair dat de klant geen omkijken heeft en gelijktijdig kosten bespaard.  We zijn zelf dus geen leasemaatschappij, maar hebben wel zo’n 20 leasemaatschappijen aan ons verbonden. Wanneer we een aanvraag binnenkrijgen van een klant, zetten we die uit bij al die partijen. Zij zetten vervolgens hun beste beentje voor om met de scherpste deal te komen.”

 

Tonnen besparen

“BD Lease ontzorgt op het gebied van mobiliteit. Dat item ligt meestal op het bordje van een secretaresse. We zien dat veel bedrijven blind vertrouwen op het aanbod van hun huidige maatschappij of hun wagenpark zien als een ondergeschoven kindje. Dat is ontzettend jammer, want de duurste bedrijfskosten zijn personeelskosten en mobiliteitskosten. ”


Voor groot en klein

“Wij leveren op jaarbasis ongeveer 4000 auto’s in samenwerking met al onze partners. Dankzij deze grote aantallen kunnen we vrijwel bij elke partij de beste deal afdwingen en zijn we zowel voor de grote als kleine partijen interessant. We kijken tijdens ons onderhandelingsproces ook naar aanbiedingen uit het buitenland waar kortingen van 30% op nieuwe auto’s realiseerbaar zijn. Ons grote voordeel is dat we met niemand getrouwd zijn behalve met de klant en dus altijd voor de beste deal kunnen gaan.”

 

Zelfstandige partners

Het gaat goed met BD Lease, in korte tijd zijn ze gegroeid van vier naar drieëntwintig mensen. “Dit zijn allemaal zelfstandige partners die 24/7 klaar staan voor de klant,” legt Peter uit. “Het backoffice kantoor zit in Breda en onze mensen werken door heel Nederland. Mijn klantenkring bevindt zich voornamelijk in Brabant, Tilburg en omgeving. Daar heb ik veel vaste klanten zitten die inmiddels het businessmodel van BD Lease omarmen.”

 

Online bemiddeling

“Sinds kort is het ook mogelijk om zelf online de “Best Deal” te vinden en direct aan te vragen. Je kiest de auto waar je interesse in hebt, samengesteld met de optie die je wilt en je ontvangt van ons realtime van alle aangesloten leasemaatschappijen de drie beste deals.

Kijk maar eens op www.leasedesk.nl (http://www.leasedesk.nl)

 

Heilige koe

“Een auto is emotie! Het is een onderwerp dat altijd blijft leven bij mensen, een heilige koe. De branche is altijd in beweging en de technologische ontwikkelingen zijn fantastisch. Dat maakt mijn werk ontzettend leuk. Als ik zie wat er bij bijvoorbeeld Tesla allemaal mogelijk is. Zelfrijdende auto’s, die verkeersborden kan lezen… de techniek gaat zo hard! Ja de autobranche is echt prachtig!” aldus Peter.  Naast zijn passie voor auto’s heeft hij een liefde voor VOAB. “Ik ben coach van The Vedettes. Een team bestaand uit 23 spelers van een groep oud-profs en oud eerste elftal spelers. Gemiddelde leeftijd rond de 40 jaar. Een geweldige groep!” sluit peter enthousiast af. Je kunt ze volgen op facebook; VOAB 7 “The Vedettes”


Peter Spijkers, BD Lease, www.bdlease.nl (http://www.bdlease.nl), peter.spijkers@bdlease.nl (mailto:peter.spijkers@bdlease.nl), 06-54373702

 

De Kennismaker
 

kennismaker48 kennismaker48