“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 11-11-2015

Christel Muskens en Eric Kuijpers – Bistro 52

“Bij ons kun je blijven variëren en genieten!”

 

Veel restaurantliefhebbers kennen het probleem: je gaat uiteten, maar kunt niet kiezen tussen ál die heerlijke gerechten op de kaart. Daar bedacht Bistro 52 aan de Dorpsstraat in Goirle een oplossing voor: Bistro Petites. Een nieuw concept waarbij je (voor één vaste prijs) allerlei kleine gerechten kunt bestellen.

Wanneer je een blik werpt op de kaart zie je al snel dat je kunt kiezen uit maar liefst 22 voorgerechten 20 hoofdgerechten, 14 nagerechten en 4 bijgerechten. Van Salade Caprese en coquilles-carpaccio tot truffelravioli, warme seizoensgroenten of bergamot-ijs. “Ons concept is eigenlijk heel eenvoudig,” legt eigenaresse Christel Muskens uit. “Per ronde bestel je twee gerechtjes. Dat mag van alles zijn: een hoofd- en een nagerecht, twee voorgerechten, een bijgerecht en een hoofdgerecht. In de volgende ronde kun je vervolgens weer twee gerechten bestellen. Je kunt je gerecht zelf opeten of delen met je tafelgenoten. Elk gerecht wordt geserveerd op een ander bordje, zodat je elke keer opnieuw van de nieuwe smaken kunt genieten.”

 

Bewust lekker eten

Volgens chefkok Eric zorgt het nieuwe concept voor meer beleving aan tafel. “Mensen zijn écht met hun eten bezig. Het is gezellig, ze wisselen hun ervaring en gerechten uit en hebben direct een gespreksonderwerp. Ongemerkt zitten ze veel langer aan tafel en zijn ze bewust bezig met lekker eten.”

 

Zeer gevarieerde gerechten

Voor sommige bezoekers is het even wennen. Maar vrijwel iedereen die bij Bistro 52 heeft gegeten, is razend enthousiast. “Veel jongeren kennen het principe van een all-you-can-eat sushizaak of een tapasgelegenheid, voor anderen is het concept helemaal nieuw. Het daagt mensen uit om eens niet voor hun standaardkeuze te gaan, maar gerechten uit te proberen, zoals onze wijngaardslakken. Daarnaast hebben we zeer veel gevarieerde gerechten op onze kaart. Vlees, vis, maar ook vegetarisch en diverse gerechten voor kinderen.”

 

Invité début

“Als je bij onze bistro komt eten, dan betaal je één vaste prijs. Voor die prijs kun je de hele avond bestellen. Op woensdag en donderdag betaal je €27,50 en op vrijdag, zaterdag en zondag €29,50. Daarnaast hebben we een leuke actieprijs voor onze vroege vogels, oftewel ‘Invité début’. Zij kunnen tot 19.00 uur eten voor een prijs van €25,-. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld die avond nog naar een feestje gaat, een voetbalwedstrijd op TV wilt kijken of een voorstelling bij het CC Jan van Besouw gaat bezoeken.”

 

Feestdagen

“De feestdagen komen eraan en deze Kerst kun je bij ons genieten van al onze Bistro Petites en daarnaast ook onze speciale luxe kerstgerechtjes! Je betaalt €32,50 per persoon en kunt dan onbeperkt proeven van al onze heerlijke gerechten! Wil je ons concept komen proberen? Kom dan eens langs. We zijn elke woensdag tot en met zondag geopend.” sluit Christel enthousiast af.

 

Meer weten? Ga naar www.bistro52.nl (http://www.bistro52.nl)en like Bistro52 op Facebook!

 

Christel Muskens en Eric Kuijpers, Bistro 52, Dorpsstraat 52 Goirle

W: www.bistro52.nl (http://www.bistro52.nl) E: bistro52@live.nl (mailto:bistro52@live.nl) T: 013-5340733

 

De Kennismaker

kennismaker46 kennismaker46