“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 01-10-2015

Mark Hendriks  – 8er de wolken

“Je kunt zoveel voor een ander betekenen” 

 

De beste vriend van Mark Hendriks overleed na een kort ziekbed. Hij werd de laatste drie dagen van zijn leven begeleid in een hospice. De sfeer die Mark daar ervaarde, was erg warm en bijzonder. Daar wilde Mark iets meer mee gaan doen. Hij nam afscheid van zijn baan als financieel adviseur, ging aan de slag als vrijwilliger bij Hospice De Sporen in Tilburg en startte zijn eigen bedrijf ‘8er de wolken’.

Samen wandelen, een sigaret roken of zelfs een frikandel bezorgen om vijf uur ’s nachts omdat iemand daar zin in heeft. In een Hospice kan het. “Het klinkt heel gek, maar het vrijwilligerswerk daar is ontzettend mooi, vaak zelfs heel gezellig. De sfeer is er warm en totaal niet eng, zoals sommige mensen denken.”

 

Voor- en nazorg
Mark heeft jarenlange ervaring als financieel adviseur en was toe aan iets anders. “Ik wist dat ik meer wilde doen met de situatie rondom overlijden en richtte mijn eigen bedrijf ‘8er de wolken’ op. Mijn dienstverlening bestaat uit alle zorg rondom overlijden. Dat heb ik opgedeeld in twee pakketten: voorzorg en nazorg. Bij voorzorg kan iemand denken aan het zoeken naar een passende uitvaartondernemer, een geschikte locatie, een uitvaartfotograaf en rouwkaarten, maar ook praktische zaken zoals huisontruiming, opslag en verkoop. Het vooraf regelen van deze zaken geeft mensen rust en kan veel spanning wegnemen.”

 

Richten op wat wezenlijk belangrijk is
“Daarnaast heb ik dus ook een pakket voor nazorg. Dat kan bestaan uit het regelen van een notaris, een belastingspecialist, het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen en het wijzigen van lopende verzekeringen. Maar bijvoorbeeld ook het regelen van rouwbegeleiding. Met 8er de wolken regel ik zaken waar mensen op dat moment totaal geen aandacht aan kunnen of willen besteden, maar die wel noodzakelijk zijn. Door deze zaken uit te besteden aan 8er de wolken kunnen mensen zich weer richten op wat tijdens zo’n moment wezenlijk van belang is: op een prettige manier afscheid nemen en het verwerken van een zwaar verlies.”

 

Iets kunnen betekenen
“Ik ben 14 september jl. officieel gestart en heb al veel mooie gesprekken mogen voeren. Mensen kunnen direct contact met mij opnemen, maar ik ben ook bekend bij diverse uitvaartondernemingen die mijn diensten aan hun klanten aanbieden. Het is mooi om op die manier samen te werken en in je werk veel voor mensen te kunnen betekenen. Iemand die komt te overlijden moet tijd hebben om met zichzelf en zijn of haar familie bezig te zijn en zich niet druk hoeven te maken over andere zaken,” sluit Mark af. Benieuwd naar de dienstverlening van 8er de wolken? Bezoek de website of bel vrijblijvend!


Mark Hendriks, 8erdewolken, T: 013-5348130  M: 06-37382736 W: www.8erdewolken.nl (http://www.8erdewolken.nl)

 

De Kennismaker

 

kennismaker40 kennismaker40