Voor- en nazorg bij overlijden

Je kunt beter helpen dan geholpen worden!

Geholpen worden zoals jezelf geholpen zou willen worden, dat is de centrale gedachten van Mark Hendriks – oprichter en eigenaar van 8er de wolken – als het om dienstverlening gaat. Zijn jarenlange ervaring als financieel adviseur en zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij Hospice De Sporen in Tilburg heeft hem doen besluiten het roer om te gooien en zich te richten op de voor- en nazorg bij overlijden.

 

Hospice de Sporen is een zorgvoorziening waar terminaal zieken zich met hun naasten kunnen voorbereiden op het levenseinde. “Als vrijwilliger bij Hospice heb ik veel met deze mensen over van alles en nog wat gesproken. Eén van de onderwerpen die vaak ter sprake kwam, was hoe volgens hen het afscheid er uit zou moeten zien en wat de wensen waren,” vertelt Mark. “Tegelijkertijd kwam dan de vraag: Heb ik het allemaal wel goed geregeld, ook als ik er straks niet meer ben? Deze gesprekken zijn voor mij mede de aanleiding geweest om daar iets mee te gaan doen. Ik wil mensen rondom het overlijden helpen en inderdaad zorgen dat het voor hen, maar ook voor de nabestaanden goed geregeld is, of als er geen nabestaanden zijn, dat alles op een waardige manier wordt afgewerkt.”

 

Regelen

De wetenschap dat alles rondom het overlijden goed geregeld is en dat degene die achter blijft geen zorgen heeft, brengt rust. Maar wat moet je regelen? Hoe moet je het regelen? Kan alles wel wat ik graag zou willen? Hoe zit dit financieel? Hoe wordt het dan geregeld als ik er niet meer ben? Het zijn allemaal legitieme vragen, die een eerlijk antwoord behoeven. Mark, van 8er de wolken, gaat met deze vragen aan de slag en geeft advies, maar kan de voor- en nazorg ook regelen.

 

Voor- en nazorg

Het dienstenpakket van 8er de wolken is in twee pakketten te verdelen: Voorzorg en Nazorg. Waarbij het Nazorgpakket kan worden uitgebreid met een drietal kleinere pakketten. In het Voorzorg Basis Servicepakket is onder andere opgenomen: het samen zoeken naar een passende uitvaartonderneming, een geschikte locatie, het regelen van een eventuele uitvaartfotograaf, het uitzoeken van rouwkaarten en het in contact brengen met een woorddienstbegeleider. In het Nazorg Basis Servicepakket zijn zaken die te maken hebben met de bank, verzekeringen en taxaties opgenomen, maar ook het leggen van contacten met een notaris, boekhouder en/of accountant en uitkeringsinstanties. Niet alleen zakelijke aspecten omtrent het overlijden zijn opgenomen in het nazorgpakket, maar ook persoonlijke zaken zoals: rouwbegeleiding en gedenk- en as sieraden. “Alle pakketten kennen een vast tarief, zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.”

 

Op de website van 8er de wolken ( www.8erdewolken.nl (http://www.8erdewolken.nl)) is alle informatie terug te vinden, maar voor vragen kun je altijd met Mark contact opnemen: 06-37382736.

8terdewolken 8terdewolken