Explorers Scouting Riel terug uit Italië, Vromans Bouw bedankt!

ingevoerd op 04-08-2015

In de eerste week van de schoolvakantie zijn de jeugdleden van Scouting Bolstergroep Riel op zomerkamp geweest, met voor de explorers (15-18 jaar) bestemming Elba, Italië. Op het schitterende eiland Elba, ongeveer voor de kust van Pisa, hebben we kunnen genieten van vele leuke activiteiten, bijzondere omgeving en mooi weer.

 

 

Door het jaar heen hebben we verschillende financiële acties gehouden, om ervoor te zorgen dat ze daar leuke dingen konden doen. Voor de sponsoring van de reis zijn we Vromans Bouw erg dankbaar, zonder hun bijdrage was dit kamp naar Italië niet mogelijk geweest.

 

Op vrijdagmiddag 17 juli zijn de auto’s ingeladen, om rond de klok van 3 uitgezwaaid te worden door de ouders en onze mede-oprichtster “tante” Riet. Met een klein uurtje vertraging stonden we ruim op tijd op vliegveld Charleroi. Voor het eerst in de geschiedenis van Scouting Riel werd er namelijk gevlogen, wat vanaf hier niet veel duurder is dan het huren van een busje zoals voorgaande jaren. Na een goede vlucht waren we veilig geland in Pisa, alwaar plaatselijke scouts ons stonden op te wachten om ons naar hun blokhut te brengen. Na twee nachten en één dag doorgebracht te hebben in Pisa was het tijd om de trein en boot te nemen naar het eiland Elba, waar we de rest van de week verbleven. Hier hebben we aan zee-kajakken gedaan, plaatselijke cultuur bezichtigd, naar oude mijnen geweest, een introductieduik gehad  en uiteraard elke avond gezwommen in de zee.

 

Helaas was de week alweer veel te snel om en moesten we op zaterdag alweer terug naar Pisa. Daar hebben we nog één nachtje doorgebracht bij de plaatselijke scoutinggroep om de volgende ochtend in alle vroegte terug naar het vliegveld te gaan. Terug in Riel stond er nog een heerlijke lunch klaar waar alle ouders stonden te wachten.

 

Dan is het nu tijd voor vakantie, waarna we aan het begin van het nieuwe schooljaar weer beginnen en ruimte hebben voor nieuwe leden bij de jongere groepen.

 

Meer informatie over Scouting Bolstergroep Riel is te vinden op www.scoutingriel.nl of op onze facebookpagina: www.facebook.com/scoutingriel .

 

bolster1 bolster1
bolster2 bolster2