“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 08-07-2015

Aniëla Govaarts  – Achter de geraniums uit

Hup, achter de geraniums uit!  

 

Stel: je bent op hoge leeftijd, je hebt zojuist gedoucht en ontbeten… en dan heb je nog een héle dag voor je. Je wilt je kinderen en andere mantelzorgers niet tot last zijn en daarom zeg je ‘dat het goed gaat’ en ‘dat je je wel vermaakt’. Vervolgens gaat voor de zoveelste keer deze week de TV aan om de tijd te doden. Daar brengt ‘Achter de geraniums uit’ verandering in!  

 

Aniëla Govaarts is actief, gepassioneerd en sinds kort ook onderneemster. Met bijna 25 jaar ervaring in de zorg, zag ze de veranderingen voorbijkomen. “Er is veel aandacht voor praktische zorg, maar weinig aandacht voor welzijn,” legt ze uit. “Niemand kan zonder zorg, maar welzijn is wellicht nog belangrijker. Betrokken en actief leven bevordert de gezondheid en het welzijnsgevoel van ouderen.”

 

Geen vraag is te gek
“Mantelzorgers doen de was en zorgen voor de boodschappen, ze komen op de thee en helpen waar mogelijk. En ondanks al deze grote en goede zorgen, vallen er gaten. Veel ouderen, of ze nu thuis of in een zorgcentrum wonen, zijn alleen of laten activiteiten aan zich voorbijgaan ‘omdat ze hun mantelzorgers niet lastig willen vallen’. Voor die ouderen wil ik iets betekenen. Ik wil dat ze weer kunnen participeren in hun eigen leefomgeving. Na een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek, breng ik de wensen in kaart en maak ik een plan en een ureninschatting. U weet dus voordat we met het traject van start gaan al precies waar u aan toe bent. Geen vraag is voor mij te gek, ik zoek alles uit. We gaan écht in gesprek en ontdekken wat iemand écht wil.

Samen op zoek naar de beste oplossing
Ging iemand vroeger graag naar het koor, maar gaat zingen nu niet meer? Dan zorg ik dat iemand elke week bij het koor kan kijken, zodat hij of zij tóch betrokken blijft en naar het prachtige gezang kan luisteren. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Ik ben creatief en zie mogelijkheden. Organiseren en mijn gastvrijheid zijn mijn sterkste punten, daardoor ben ik een betrouwbaar en een persoonlijk gezicht voor mijn klanten.

 

Betaalbare zorg-op-maat
Momenteel richt ik me op de gemeentes Goirle/Riel en Alphen/Chaam. Daar ben ik in gesprek met diverse organisaties en instanties. Ook werk ik samen met Particulierezorg.nl. Zij staan voor betaalbare zorg-op-maat die het leefplezier bevordert en vereenzaming tegengaat. Samen onderhouden we per klant een digitaal zorgdossier waarin alle gebeurtenissen staan, zodat ook familie die wat verder weg woont kan volgen hoe het met (o)ma of (o)pa gaat.

Meer weten over ‘Achter de geraniums uit’? Kijk op de website of stuur een mailtje voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.


Aniëla Govaarts, Achter de geraniums uit, M: 0631076635 E: achterdegeraniumsuit@outlook.com (mailto:achterdegeraniumsuit@outlook.com)  W:www.achterdegeraniumsuit.nl (http://www.achterdegeraniumsuit.nl)

 

De Kennismaker

 

kennismaker28 kennismaker28