Zondag 10 mei Lentement in hartje Goirle

 

Een mooiere Moederdag is er niet te beleven. Met de hele familie naar Centrum Goirle, waar het heerlijk toeven is. Snuffelen en shoppen in de winkels van Goirle, dwalen tussen de 100-den kramen met allerlei artikelen en aanbiedingen, en genieten van (kinder)entertainment met op verschillende plaatsen supergezellige Nederlandstalige muziek.

De eerste braderiekramen staan al klaar om 10 uur. Van 11 tot 17 uur zijn de winkels open in het hele centrum en al vanaf 12 uur is er muziek op de kop van de Tilburgseweg en op het Kloosterplein.

Braderie, hobbymarkt en kindervrijmarkt
Een lang uitgestrekt lint van kramen op de Tilburgseweg, vanaf hoek Dorpsstraat tot hoek Molenstraat, vormt de traditionele braderie. De hobbymarkt en de kindervrijmarkt op de Hovel zijn ook vertrouwde elementen. Voor de kinderen zal er op dit gedeelte een bungee tramp staan en een parkoers met radiografisch bestuurbare vrachtwagens.

Nederlandstalige muziek op het Kloosterplein en Tilburgseweg
Dit keer gaat het Lentement op de Nederlandstalige toer. Op de kop van de Tilburgseweg wordt door Bojangles en De Commanderie een terras gezet met een podium. V.a. 12.30 uur is het gezelligheid troef. De bekende Goirlese zanger Henri Huijsmans en zijn evenknie uit Kaatsheuvel Tom Craane zingen er hun Nederlandstalige gezellige repertoire.

Op het Kloosterplein is er vanaf 12 uur muziek. De Nederlandstalige artiesten uit Tilburg en omgeving zetten hier hun beste beentje voor. John McCray, Rob Grijsbach, Johan Peijen en Bas van Boxtel maken er gegarandeerd een leuk feestje van. Ook voor de kinderen zijn er leuke kinderattracties.

Big Band Goirle
Sinds begin dit jaar is Goirle een ‘Big Band’ rijker. 19 enthousiaste muzikanten spelen een swingend jazzrepertoire o.l.v. Jan Hermans. Allen zijn ervaren musici en velen van hen komen voort uit de Goirlese Harmonie Oefening & Uitspanning. Nummers van Cole Porter, Count Basie, Ned Washington en Neal Hefti zullen op het Lentement ten gehore gebracht worden. Zij spelen n.m. bij Brownies & Downies op de Hovel.

lentement1 lentement1