Vrolijk aardewerk in de Wereldwinkel!

ingevoerd op 21-1-2015

Al eerder schreven we over Twinny Company, een van de erkende importeurs van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels die de aardewerk rechtstreeks koopt bij de makers in Tunesië en hen een eerlijke prijs betaalt. Onze Wereldwinkel heeft altijd tapasschalen op voorraad in verschillende vormen, maten en decoraties.

Nu brachten onze inkoopsters bovendien mooie borden en (dek)schalen mee en een set om fruit in te wassen en serveren. De vrolijke kleuren en mooie patronen zijn een feest voor het oog!

In Tunesië is pottenbakken een traditioneel ambacht waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven en waaraan de hele familie meewerkt. De werkplaatsen zijn dus ook in en bij hun woonvertrekken. Bij de Artisinat pottenbakkers worden alle producten met de hand gemaakt. Zij ontwikkelen steeds nieuwe vormen en decoratiemotieven, daarbij geholpen door Westerse vormgevers. In Tunesië heerst veel werkeloosheid en is scholing voor grote groepen nog steeds onbereikbaar. Het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden.

Dus als je straks zo’n prachtige schaal in de kamer hebt staan, weet je dat je hebt bijgedragen aan een betere toekomst voor de maker van de kookpot!