G.S.B.W. Nieuws

ingevoerd op 1-10-2014

GSBW nog zonder overwinning
Vandaag stond de wedstrijd tegen Groen Wit uit Breda op het programma. Groen Wit stond in de stand gelijk met GSBW, ook zij hadden pas 1 punt uit 3 wedstrijden. Trainer Cemal Yilmaz begon vandaag in de volgende opstelling: Dave van Berkel, Michael Tschmarke, Koen Kuijten, Dave Tierie, Wesley van Gestel, Robin Vugts, Luke Vrinds, Koen Meijboom, Dave Welten, Fabian Misidjan en Mourad Boutaibi.
Op de bank zaten: Niek Nihot, Tom Gagliardi, Ali Kasrioui, Jasper van Nunen, Bjorn Willemsen en Daan Sprengers.
De wedstrijd begon iets later wegens personele problemen bij Groen Wit. Tijdens de warming-up raakte 2 spelers geblesseerd waardoor zij maar met 10 man konden beginnen. Aangezien er nog enkele reserve spelers onderweg waren werd besloten om iets later te beginnen.
Na de aftrap gaf de pupil van de wedstrijd, Joyce Swinkels (F3), het goede voorbeeld door de keeper van Groen Wit kansloos te laten. GSBW begon aanvallend aan de wedstrijd maar al in de 7e minuut keek het tegen een 0-1 achterstand aan. Na een voorzet vanaf links kopte Fabian de bal ongelukkig in het eigen doel. GSBW ging niet bij de pakken neerzitten en in de 14e minuut kon de 1-1 op het scorebord worden genoteerd. Na een prima aanval via Dave van Berkel, Koen Meiboom en Dave Tierie kwam de bal uiteindelijk terecht bij Fabian. Deze had een prima voorzet in huis op Mourad. De 1e inzet van Mourad ging nog tegen de keeper aan maar in de rebound was het wel raak. In de 27e minuut viel onverwacht de 1-2. Na een aanval door het midden viel de bal voor de voeten van Bryan Veth. Deze bedacht zich geen moment en haalde vanaf ongeveer 20 m verwoestend uit en liet Dave kansloos. GSBW voetbalde wederom aardig mee maar had toch moeite met de technisch vaardige spelers van Groen Wit. GSBW maakte op de beslissende momenten de verkeerde keuzes.

Met dezelfde 11 spelers begon GSBW aan de 2e helft. In de 47e minuut kreeg GSBW een vrije trap op de 16m. De 1e werd door Fabian hoog over geschoten. Aangezien de spelers van Groen Wit te vroeg uit liepen moest de vrije trap worden overgenomen. De 2e werd door Dave Welten echter in de muur geschoten. ’n Minuut later kon er een gevaarlijke counter van Groen Wit worden genoteerd. Achmed Zerouali schoot, met Michael in de achtervolging, maar net naast. GSBW probeert meer druk te zetten maar moest op zijn hoede blijven voor de snelle en gevaarlijke counters van Groen Wit. In de 59e minuut vond de 1e wissel plaats voor GSBW. Dave Welten werd gewisseld voor Ali Kasrioui. Enkele minuten later werd Mourad vervangen door Bjorn. Deze wissels hadden al in de 69e minuut het gewenste resultaat. Na een prima combinatie over rechts kwam de voorzet van Luke terecht bij Bjorn. Deze legde beheerst terug op de inlopende Ali. De inzet van Ali ging via de onderkant van de lat binnen 2-2. In de 71e minuut werd de moegestreden Luke vervangen door Jasper. Na deze 2-2 ging Groen Wit toch weer op zoek naar de overwinning. In de 77e minuut werd het dan toch 2-3. Op de rand van de 16 kapt Achmed Zerouali zijn tegenstander uit en schoot, onhoudbaar voor Dave, raak. In de 90e minuut kon er nog een kansje voor GSBW worden genoteerd. Na een voorzet van Fabian kwam de bal terecht bij Bjorn. De aanname van Bjorn was echter onvoldoende waardoor de kans op de gelijkmaker verloren ging. Helaas wederom geen punten voor GSBW.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Rijen op het programma.

Kaboutervoetbal
Afgelopen zaterdag was het weer volop feest bij GSBW. De kabouters kwamen weer in actie. Altijd een mooi gezicht om al die jonge kinderen te zien strijden om die bal. Elke twee weken op zaterdagmorgen is het voetbalfeest bij GSBW als de 4- en 5-jarigen weer in actie komen. Het tijdstip wordt een klein beetje aangepast, het wordt nl. een kwartiertje vervroegd, zodat de tijden gelijklopen met de competitiewedstrijden.
 
Jaarvergadering
Op maandag 13 oktober staat de jaarlijkse ledenvergadering weer op het programma. Ondanks de herhaalde oproepen voor kaderleden, hebben we de vacature in het bestuur nog niet helemaal kunnen oplossen. We zoeken nog een secretaris (man/vrouw) die een deel van de taken van onze huidige secretaris Harrie de Wit gaat overnemen. Deze functie is de afgelopen jaren al voor een groot deel uitgesplitst over de overige bestuursleden. Mocht U geïnteresseerd zijn, neem dan contact op het bestuur: bestuur@gsbw.nl.
Onze huidige voorzitter Harold van Laarhoven heeft per 1 juli zijn voorzitterschap al neergelegd i.v.m. zijn drukke werkzaamheden. Hij blijft wel in het bestuur en zoals al eerder aangekondigd zal Harrie de Wit worden voorgedragen als nieuwe voorzitter.
Het bestuur stelt het op prijs als de leden door hun aanwezigheid op de jaarvergadering steun betuigen aan het bestuur. Het zal zeer zeker bijdragen tot een positieve uitstraling richting het bestuur, die dat in deze drukke tijd wel kan gebruiken.

Hoofdsponsors vereeuwigd met selectie
Afgelopen zondag kon dan eindelijk de foto gemaakt worden van de hoofdsponsors (Roel Hamers en Shirley van Laarhoven) en de voltallige selectie. De nieuwe tenues waren geleverd en zagen er schitterend uit.

Vrijwilligersavond vrijdag 14 november
Net als alle voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar weer een vrijwilligersavond vor al onze vrijwilligers. Alle leiders, trainers, commissie leden , bar-, keuken personeel, terreinknechten, manusjes van alles, Eastercup en kamp vrijwilligers etc. etc. Kortom alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor het welzijn van GSBW zijn met hun partner op deze vrijwilligersavond van harte welkom. Wij willen er een hele mooie avond van maken, mocht u nog ideeën hebben die aan het welslagen van deze avond kunnen bijdragen, aarzel dan niet e n meld dit bij het bestuur: bestuur@gsbw.nl
Wij willen de komende jaren van deze 2e vrijdag in november echt iets bijzonders gaan maken. Dit is slechts een eerste aankondiging zodat u al een plaatsje vrij kunt maken in uw agenda.

Fam. de  Wit loopt mee met de donorrun
Zij vragen u om te sponsoren:

GEEN GELD
MAAR JE LEVER
of andere organen.

 
Ben jij al donor? Red levens en bespaar je nabestaanden een moeilijke beslissing! Het kan in 3 minuten met je DigiD, doe het snel en moedig de familie De Wit aan!
Meld je aan als orgaandonor via:
https://www.donorrun.nl/team-petra
 
De dochter van onze secretaris Harrie de Wit en ”juffrouw Betsy” werd 2 jaar geleden plotsklaps ziek...Vrij snel werd duidelijk dat haar lever het probleem veroorzaakte. Na bijna een half jaar bleek dat alleen een levertransplantatie uitkomst kon bieden. Gelukkig hoefde Petra ’slechts’ 8 maanden te wachten, op ’haar specifieke’ lever die volgens de artsen maar slechts 1 keer in de 2 jaar langs kwam. Dan moet je wel op dat moment de hoogste op de lijst zijn.
Op de verjaardag van haar vriend, toevallig in de donorweek 2013 kwam uiteindelijk het verlossende telefoontje. Een zeer spannende tijd dachten we achter de rug te hebben, niets bleek minder waar. Na anderhalve week zeer positief nieuws keerde het getij. De lever vertoonde ernstige afstotingsverschijnselen. Eind februari 2014 werd Petra met spoed opnieuw op de transplantatielijst geplaatst. Gelukkig bestaan er nog wonderen, want nadat vader Harrie ten einde raad zich had aangemeld als levende donor, kwam de ommekeer. De lever had de afstotingsverschijnselen op wonderbaarlijke wijze toch doorstaan en haar bloed- en leverwaarden verbeterden in korte tijd extreem. Het paaswonder was geschied.
Ondertussen gaat het met dochter Petra heel erg goed en zij doet zelf ook mee aan de DonorRun.
Het is niet de eerste keer dat onze club geconfronteerd werd met een transplantatie. In 2000 werd de vrouw van onze toenmalige voorzitter Cees Houtepen plotsklaps ernstig ziek en kreeg zij na 6 zware, slopende weken uiteindelijk net op tijd een donorhart.
Dit zijn 2 positieve verhalen omdat het donororgaan nog op tijd kwam. Helaas gebeurt dat bij lange na niet altijd. Slechts 1 op de 10.000 geregisteerde orgaandonoren kan na zijn/haar dood organen afstaan, daarom zijn er veel meer nodig!

Registreer je a.u.b. als orgaandonor via https://www.donorrun.nl/team-petra.
Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zich ook laten registreren, uiteraard pas na toestemming van hun ouders.
 
Registreer nu en voorkom daarmee dat je nabestaanden op een heel ongelukkig moment een belangrijke beslissing moeten nemen. De ervaring leert dat nabestaanden ervan af zien en daar dan later spijt van krijgen. Ook na je dood kan je nog iemand helpen. Neem die beslissing nu.
De gelijkmaker De gelijkmaker
Kaboutervoetbal Kaboutervoetbal
Hoofdsponsors met selectie Hoofdsponsors met selectie