Voorbereidingen rotonde Turnhoutsebaan

Poort naar natuur

Met de start van de bouw van ‘De Roovertsche Leij’, de toeristische uitspanning bij het Gorps Baantje, begint ook de gemeente met de voorbereidingen voor de aanleg van de rotonde bij de Turnhoutsebaan. Daarmee versterken de gemeente en betrokken ondernemers de uitstraling van Goirle als toeristisch aantrekkelijke gemeente, met passende voorzieningen voor duurzame recreatie.

Veilig en groen

De rotonde zorgt voor meer veiligheid: het verkeer moet afremmen, en fi etsers kunnen veiliger oversteken. Ook aan het openbaar vervoer is gedacht: er komen bushaltes van de ‘Belgische bus’ (De Lijn) zodat zowel landgoed Nieuwkerk als Gorp en Roovert goed te bereiken zijn.

Aanleg

Bij de aanleg besteedt de gemeente extra aandacht aan de inpassing van de rotonde in het landschap. Zo zal er nieuw
bos worden aangeplant en komen er rond de rotonde grondwalletjes om lichtoverlast naar de omgeving te beperken. De lichtmasten hebben energie- en faunavriendelijke lampen, die ‘s nachts worden gedimd.

Binnenkort start de gemeente met voorbereidingen zoals vergunningen, bestektekeningen, het verleggen van sloten en dergelijke. De aanleg van de rotonde zelf start naar verwachting begin 2015.
Een artist impressie van de horecavoorziening Een artist impressie van de horecavoorziening