Een dag uit het leven van een zakkenrolster

ingevoerd op 18-7-2014

Toen ik vanmorgen wakker werd, zag ik het al, het wordt een mooie dag! Het was droog en de zon begon al een beetje te schijnen. Het is vandaag vrijdag en ik verwacht dat het lekker druk gaat worden op het Winkelcentrum en op de markt. Ik kleed me aan en ik kies kleren uit die niet te opvallend zijn, ik doe mijn haar in een staart, als ik mijn haar dan los gooi, heb ik ineens een ander uiterlijk en wordt er minder naar mij uitgekeken.

Ik bel mijn collega op en zij vertelde mij dat ze zin had om samen met mij op pad te gaan. Wanneer je gaat zakkenrollen, kun je dat het beste met zijn tweeën of zelfs met zijn drieën gaan doen. Mijn collega komt langs en samen lopen we naar het winkelcentrum.

Wij zijn professionele zakkenrollers, die voor het grote geld gaan, er zijn ook collega’s die vooral van de gelegenheid gebruik maken. Een onbewaakte tas, een portemonnee die in een geopende tas ligt,is voor hun de buit. Je hebt dan maar een paar tientjes of hooguit 100 euro en daar doen wij het niet voor!

We lopen het winkelcentrum in en gaan in de buurt van een pinautomaat staan. Kijk daar komt al een mooie prooi aan. Het is deze keer een bejaarde vrouw, die een rollator bij zich heeft. Ze is traag in haar bewegingen en vind het elke keer nog spannend om te gaan pinnen. Bejaarden mensen hebben mijn voorkeur, maar iedereen kan mijn slachtoffer worden.

Ik zie dat mijn collega naast de vrouw gaat staan en ik zie dat ze over haar schouder mee kijkt. Ik krijg van mijn collega een teken dat het haar gelukt is en dat we nu de pincode weten. De helft van het werk zit er nu al op. De bejaarde vrouw, stopt het geld in haar portemonnee en de portemonnee gaat in haar tas aan de rollator. Vervolgens gaat zij de supermarkt in en wij volgen haar. Mijn collega gaat de portemonnee van de bejaarde vrouw rollen en ik zorg voor de afleiding. We lopen de winkel in en uiteraard zorgen wij ervoor, dat als we langs de camera’s bij de ingang lopen, dat wij ons gezicht hebben afgewend. Zo wordt de herkenning al een stukje moeilijker.

Ik zie dat mijn prooi naar de groenten en fruit afdeling gaat. Dat komt goed uit, want daar hangen geen camera’s. Ik ga de oude vrouw aanspreken, zodat mijn collega de kans krijgt om haar portemonnee te rollen. Je moet zelf nooit de prooi aanspreken en gaan rollen, want als je iemand aanspreekt blijft het signalement van je hangen en weten ze hoe ik er uit zie.

Ik pak een bakje fruit en ik vraag aan de bejaarden vrouw of ze weet wat het kost. Het is een aardige mevrouw en ze staat me te woord en ik ga een klein gesprekje met haar aan. Ik zie dat mijn collega de portemonnee heeft gerold en dat ze haar pinpas en het contante geld heeft weggenomen, Mijn collega stopt de portemonnee terug in de tas en ze verlaat de winkel. Ik blijf nog even in de winkel en daarna ga ik ook naar buiten. Mijn collega is direct naar een ING pinautomaat gegaan en heeft 900,00 euro kunnen pinnen en de chipknip van het bankpasje kunnen opladen. Bij de ING automaten hangen geen camera’s, dus dat is fijn om te weten, zodat we veilig kunnen pinnen zonder dat we herkend kunnen worden.

Nu wordt het komende dagen spannend. Wij proberen er altijd voor te zorgen, dat onze prooi, niet meteen de diefstal van haar pinpas ontdekt, daarom leggen wij de portemonnee ook weer terug. Ook deze keer hebben we geluk. We hebben nog 2 dagen kunnen pinnen, voordat het bankpasje is geblokkeerd.
Op deze wijze werken we overal in Nederland, je kunt ons overal tegenkomen. Afgelopen maand, hebben we een goede maand gehad en zo’n 10.000,00 euro verdiend. Soms hebben we pech en kunnen we maar 1x pinnen met een pasje, maar dat hoort bij het spel.

Onze slachtoffers? Daar zitten wij niet mee! Het is hun eigen schuld,moeten ze maar beter opletten.

Groetjes de zakkenrolster.
Zakkenrollen Zakkenrollen