Pro Actief Goirle

Afgelopen woensdag gingen Riel en Goirle naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Pro Actief Goirle blikt kort terug op de uitslag.

Forse winst
De opkomst was 0,25% lager dan in 2010, maar met een licht toegenomen aantal stemgerechtigden was het totaal aantal uitgebrachte stemmen nagenoeg gelijk. Vier jaar geleden legde Pro Actief Goirle met 1187 stemmen beslag op 3 zetels in de gemeenteraad. Vorige week stopte de teller voor Pro Actief Goirle pas na 1704 stemmen. Dit betekent een toename van ruim 40% ten opzichte van 2010! Op 32 stemmen na zijn we de tweede grootste partij in Goirle.

Geen extra zetel
Ondanks deze enorme stemmenwinst blijft Pro Actief Goirle helaas steken op 3 zetels in de gemeenteraad. Aan de bovenkant van de uitslag is het dringen. Tussen nummer 1 en nummer 4 zit slechts een verschil van 130 stemmen. Ruim 200 stemmen later volgt nummer 5. SP en VVD groeien met deze uitslag van 2 naar 3 zetels. Een knappe prestatie en een felicitatie waard.

Wat betekent dit?
Pro Actief Goirle heeft vier jaar op een constructieve wijze oppositie gevoerd. We hebben laten zien dat creativiteit, deskundigheid en betrokkenheid ook in de oppositie worden beloond. We hebben de ideologische ruimte ingevuld die partijen als D66 en GROENLINKS hebben gecreëerd door niet mee te doen aan de Goirlese gemeenteraadsverkiezingen. Deze uitslag laat zien dat er in Riel en Goirle wel degelijk ruimte is voor een progressief linksliberaal gedachtegoed dat een duurzame toekomst centraal stelt. Dat geeft ons vertrouwen om onze koers vast te houden en te blijven strijden voor onze idealen.

Bedankt!
Graag wil Pro Actief Goirle iedereen bedanken die ons vorige week haar of zijn stem heeft toevertrouwd. Wij zullen de komende vier jaar onze bevlogenheid, betrokkenheid en deskundigheid onverminderd inzetten om onze doelen na te streven die u ertoe hebben bewogen op ons te stemmen.  Samen met u gaan wij voor gewoon een geweldig Goirle!