Pro Actief Goirle

ingevoerd op 18-3-2014

De leden van Pro Actief Goirle staan met beide benen in de Goirlese en Rielse samenleving. Zij zetten zich in voor een duurzame, sociale en economisch sterke samenleving. En vertellen daar graag regelmatig over in deze rubriek. Met in deze aflevering: Mark van Oosterwijk, lijsttrekker van Pro Actief Goirle. Hij vertelt wat een vent van 27 jaar drijft om zich in te zetten voor de politiek.

Geboren en getogen
Ik ben een geboren en getogen Goirlenaar. Ik heb er op school gezeten, voetbal er sinds mijn zesde en kom er in het café. Ook ben ik als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging GSBW. Ik sta er achter de bar en ben leider van GSBW 2. Ook voor het Jeugdvakantiewerk 2014 heb ik me alweer opgegeven als leider. Juist omdat een groot deel van mijn sociale leven zich afspeelt in Goirle en Riel, vind ik het belangrijk bij te dragen aan de leefbaarheid van onze gemeente. Ik doe dat al 8 jaar in de gemeenteraad en voer nu trots de kieslijst van Pro Actief Goirle aan.
 
Jong
Wat moet zo’n jonge vent in de gemeenteraad? Het is een vraag die me al vaak gesteld is sinds ik op mijn 19e lid van de raad werd. Grijze mannen zitten er al genoeg, dat was altijd mijn antwoord. Politiek gaat voor mij over vraagstukken van morgen. Ik merk dat veel mensen zich zorgen maken over de toekomst. Mensen vragen zich af: hoe zorgen we ervoor dat mijn kinderen nog hun boodschappen bij de Boerenschuur of op de Hovel kunnen doen? Hoe kunnen mijn ouders hun zelfstandigheid behouden, ook als ze ouder worden? Kunnen onze kinderen straks ook nog genieten van ons prachtige buitengebied? Hoe houden we zorg ook in de toekomst bereikbaar en betaalbaar? Juist omdat het om de toekomst van mijn én de volgende generaties gaat, is het belangrijk dat jongere mensen zich politiek laten horen. Dat is een van mijn drijfveren.

Pro Actief Goirle
Bij Pro Actief Goirle vind ik de mensen die wel klaar zijn voor morgen. Duurzame toekomstbestendige oplossingen staan altijd centraal. Pro Actief Goirle heet niet voor niets proactief.  We zijn een eigenzinnige, betrokken en gezellige club mensen die op lokale schaal haar bevlogenheid en deskundigheid wil inzetten. De wortels van onze partij liggen diep in het rijke Goirlese en Rielse verenigingsleven; de binding met de samenleving is enorm. Daar ligt de unieke kracht van onze partij.

Morgen naar de stembus
Het is eigenlijk makkelijk: zoekt u een groene en sociale partij die geen loze verkiezingsbeloftes doet maar die kiest voor duurzaamheid en een goede toekomst in plaats van persoonlijke belangen, kies dan morgen voor Pro Actief Goirle. Ik beloof u: geeft u ons uw vertrouwen, dan gaan we samen voor gewoon een gewéldig Goirle.