Goirle bruist!

ingevoerd op 18-3-2014

Onderzoek toont aan dat Goirle vergrijst. Als we een vitaal en jeugdig dorp willen zijn, dan zorgen we ervoor aantrekkelijk  te zijn voor starters en jonge gezinnen.
Het is nodig dat voldoende betaalbare woningen gebouwd worden en dat we blijven investeren in onderwijs en goede voorzieningen.


Voor starters en jonge gezinnen is het, als het aan ons ligt, aantrekkelijk om in Goirle te wonen. Wij maken ons sterk dat zij een  kans krijgen op een betaalbare  huur- of koopwoning. De uitdaging is om dit samen met Woonstichting Leystromen te realiseren. De gemeente kan bijdragen door voldoende startersleningen beschikbaar te stellen,  onderwijs en culturele activiteiten te stimuleren en  het verenigingsleven te ondersteunen. Zo zorgen we voor een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. We investeren in leefbaarheid en zijn daarom tegen verdere bezuinigingen op welzijn en cultuur.

Winkelcentrum De Hovel wordt de komende jaren voor jong en oud aantrekkelijk, want de PvdA wil het betaald parkeren en de blauwe zone afschaffen.
Verder willen wij stimuleren dat vooral kwaliteitswinkels zich op De Hovel vestigen, zodat er een voor elk wat wils aanbod komt en De Hovel daardoor regionale aantrekkingskracht krijgt.
In goede samenwerking tussen cultuur, horeca en middenstand worden nog meer activiteiten en evenementen in ons centrum georganiseerd omdat de gemeente subsidies beschikbaar stelt.
Leven in de brouwerij dus en Goirle bruisend maken!

Waarom is een stem op de PvdA in Goirle belangrijk?
Er komen belangrijke taken van het rijk naar de gemeenten. Goirle werkt samen met andere gemeenten in de regio om krachten te bundelen. Het is bij de uitvoering van die taken belangrijk dat politieke partijen contacten hebben met gelijkgestemde politici, want als wetgeving die van belang is voor Goirle aangepast moet worden, dan kan dit alleen maar geregeld worden via Den Haag. Wij hebben regionale, provinciale en landelijke contacten en kunnen invloed uitoefenen in het belang van Goirle.

Voor iedereen!
Niet voor niets luidt onze verkiezingsslogan: ‘Voor iedereen!’
De PvdA Goirle maakt zich sterk om de belangen van iedere Goirlese burger zo goed mogelijk te behartigen,  zodat het mooi wonen en leven blijft in onze gemeente.

Guus van der Put, fractievoorzitter PvdA Goirle en Riel.