SP 100% Sociaal, zorg in goede handen !

ingevoerd op 18-3-2014

De SP heeft altijd gepleit om de zorg dicht bij de mensen te organiseren, zonder bureaucratie en zonder dure managers. Het Rijk hevelt nu zorgtaken over naar de gemeenten maar koppelt daar forse bezuinigingen aan. Er gaan 100.000 banen verloren in de zorg en het kabinet wil dat mensen die zorgbehoevend zijn langer thuis blijven wonen. Veel verzorgingshuizen worden gesloten en ouderen met een slechte gezondheid of dementie moeten weer zelfstandig gaan wonen. Schrijnende situaties doen zich nu al voor. De SP is tegen deze bezuinigingen en heeft als enige partij uit Goirle actie gevoerd. Een stem op de SP is een rode kaart voor het kabinet.

Wat wil de SP in Goirle en Riel ?
De SP vindt goede thuiszorg belangrijk zodat mensen makkelijker thuis kunnen blijven wonen. Ouderen, zieken en gehandicapten moeten hun vertrouwde thuishulp die signaleert en reageert als het met de cliënt niet goed gaat kunnen behouden. We willen de zorg kleinschalig op buurtniveau en de wijkverpleegster terug.Goede zorg met tijd voor de mensen waar het om gaat.

Voor mantelzorgers moet een time-out regeling mogelijk zijn om overbelasting te voorkomen. Geld voor zorg besteden we echt aan zorg. Geen mega salarissen aan de top, wel fatsoenlijk loon voor de thuiszorgmedewerkers. In de jeugdzorg moet specialistische hulp geen luxe zijn maar een recht. Aandacht ook voor 18+. En leerlingenvervoer wordt maatwerk. De SP staat voor een groene gemeente. We willen meer kleur in de groenvoorziening, groene speelplekken voor kinderen, zonnepanelen en ledverlichting, afval scheiden makkelijker maken en geen [proef]boringen naar schaliegas. Het centrum moet sfeervoller worden zodat ook de Hovel meer aanloop krijgt. Dat kan met meer ruimte voor terrassen, hangingbaskets met fleurige zomerbloeiers en een kiosk dat podium biedt voor veel muziek en cultuur op het Kloosterplein. Parkeren blijft gratis. We houden wijk-en culturele centra open en geven steun aan verenigingen en sportclubs. Zij zijn het sociale kapitaal van Goirle en Riel. Geen alles of niets subsidiebeleid maar gelijke kansen voor alle verenigingen.

Een sociale en groene gemeente met voorzieningen voor jong en oud is een fijne gemeente om te wonen. We bouwen betaalbare en goedkope woningen zodat ook jongeren zich hier kunnen vestigen. Zo houden we jonge aanwas en zijn we toekomstbestendig. Goirle blijft een zelfstandige gemeente.

Op straat krijgen we veel positieve reacties en hopelijk gaan al die mensen ook echt stemmen.

http://goirle.sp.nl

Een stem op de SP is een stem voor goede zorg.
SP 100% SOCIAAL !!!