Pro Actief Goirle

ingevoerd op 12-3-2014

De leden van Pro Actief Goirle staan met beide benen in de Goirlese en Rielse samenleving. Zij zetten zich in voor een duurzame, sociale en economisch sterke samenleving. En vertellen daar graag regelmatig over in deze rubriek. Met in deze aflevering: Henk van Boxtel, oprichter van Pro Actief Goirle. Hij vertelt over zijn verbondenheid met Goirle en Riel.

Bruisende gemeenschap
Mijn hele leven lang woon ik in Goirle. Ik ben trots op de bruisende gemeenschap die Riel en Goirle zijn. We hebben een rijk verenigingsleven, een goed samenwerkende middenstand, een cultureel hart en prachtige natuur. Goirle bracht bovendien opmerkelijk veel talent voort: Huub Zilverberg, Eefje Muskens, Martin van Geel, Marleen van Iersel, Joris Mathijsen, Ireen Wüst enzovoort. We delen samen een historie van 200 jaar. Ik voel me zeer verbonden met onze gemeente. Waar ik kan draag ik mijn steentje bij om te zorgen dat onze dorpen in de toekomst zo energiek kunnen blijven.
 
 
Door de wol geverfd
Vanaf 1978 ben ik politiek actief. 15 jaar als gemeenteraadslid en 12 jaar als wethouder.
Ik heb altijd een toegankelijke bestuurder willen zijn. Iemand die tussen de mensen staat, die zichzelf laat zien, die zich laat aanspreken in het dorp. Dat is mijn manier om betrokkenheid te tonen.
Tijdens deze verkiezingen voer niet ik, maar Mark van Oosterwijk de lijst aan. Hij is jong (27) en politiek talentvol. Als jonge fractieleider heeft hij in 8 jaar laten zien klaar te zijn voor die taak. Ik geef met alle vertrouwen het stokje door aan de volgende generatie. Als lijstduwer verbind ik mijn naam aan het programma van Pro Actief Goirle, maar ik zal geen zitting nemen in de nieuwe gemeenteraad. Er is volop deskundigheid en ambitie in de partij om de ons toegekende raadszetels in te vullen. Ook als we groeien.

Goirle blijft
Ik ben er voorstander van nadrukkelijk actie te ondernemen om een klimaatneutrale gemeente te worden. Op dat gebied hebben we een achterstand in te halen. Belangrijk is ook dat onze starters hier onderdak kunnen vinden. Ik zie het als een uitdaging om ook in deze economisch lastige tijd het voortbestaan van Cultureel Centrum Jan van Besouw te garanderen. Dat kan als de culturele functie nadrukkelijk wordt verbonden met de maatschappelijke functie van het gebouw. Voor dit laatste hebben we overigens ook De Leybron, De Deel en De Wildacker hard nodig nu de zorgtaken van de gemeente toenemen. En last but not least: mocht er annexatie dreigen, dan gaan wij opnieuw de barricaden op. Goirle blijft!