VVD Tilburg wil blijven investeren in bereikbaarheid

ingevoerd op 27-2-2014

In het actieplan ‘Vol gas voor een betere bereikbaarheid’ geeft de VVD Tilburg aan hoe ze de bereikbaarheid van Tilburg wil verbeteren. Volgens lijsttrekker Roel Lauwerier maakt het niet uit of je de auto of de fiets pakt of te voet gaat. ”Wij doen niet aan autootje pesten. Iedereen mag zelf kiezen welk vervoermiddel ze gebruiken.”

Het lanceren van het actieplan vond plaats bij de Baron van Voorst tot Voorstweg. Met een grote wals startte de VVD Tilburg symbolisch de verbreding van deze weg. ”De 45.000 bewoners van de Reeshof verdienen een volwaardige ring”, aldus Lauwerier. De Ring Reeshof bestaat uit de Burgemeester Letschertweg, Bredaseweg en de Baron van Voorst tot Voorstweg. Na afronding van de verbreding van de Bredaseweg moet de Baron van Voorst tot Voorstweg volgens de VVD Tilburg in zijn geheel 2x2 rijstroken krijgen.

Snel naar je werk en weer terug naar huis gaan. Op een veilige manier je kinderen naar school brengen. Je wijk zonder problemen uitkomen. ”Goede bereikbaarheid zorgt er voor dat mensen prettig wonen in Tilburg. Het zorgt er ook voor dat bedrijven als Tesla en Nokia naar Tilburg komen”, geeft Lauwerier aan.

Niet voor niets geeft de VVD Tilburg vol gas voor de verbetering van de bereikbaarheid:
• Maak de Ring Reeshof af, verdubbel de Baron van Voorst tot Voorstweg in z’n geheel.
• Knelpunten op de ringbanen aanpakken. Denk aan de Hasseltrotonde, knooppunt ’t Laar, Ringbaan Zuid-Goirleseweg, Kempenbaan-Ringbaan Oost-Ringbaan Zuid en Ringbaan Oost-Spoorlaan-Bosscheweg.
• Het Wilhelminakanaal is een economische levensader. 30.000 mensen vinden een baan in de logistiek. Om deze banen te behouden, moeten grote schepen over het Wilhelminakanaal tot aan Loven kunnen varen.
• De VVD Tilburg zet voor de bereikbaarheid met de trein de nodige acties op de rails. Van de Railport Brabant tot het station. Maar ook 4 intercity’s per uur en een directe verbinding naar Amsterdam.
• De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in nieuwe fietsverbindingen en het op orde brengen van de bestaande fietsroutes. 70% van de fietsroutes is geasfalteerd waardoor je niet meer als een milkshake aankomt. We moeten doorgaan met het asfalteren van fietspaden. Ook voor ontbrekende schakels laat de VVD Tilburg de asfaltmolen graag draaien.
• Lange tijd moest de parkeerder extra betalen om gaten in de Tilburgse begroting te dichten. Daar heeft de VVD Tilburg een stokje voor gestoken. Dat moet zo blijven. Parkeren is geen melkkoe. Ook moet het parkeren bij wijkwinkelcentra als Heyhoef, Wagnerplein en in Berkel-Enschot volgens de VVD Tilburg gratis blijven.
• De lobby voor de verbreding van de A58 is de afgelopen jaren succesvol geweest. Het kabinet heeft ruim 400 miljoen euro op tafel gelegd om de A58 aan te pakken. Nu is het zaak daadwerkelijk de schop de grond in te krijgen. Die schop moet de komende vier jaar de grond in.