Pro Actief Goirle & Samenwerking

ingevoerd op 12-2-2014

De leden van Pro Actief Goirle staan met beide benen in de Goirlese en Rielse samenleving. Zij zetten zich graag in voor een duurzame, sociale en economisch sterke samenleving. En vertellen daar graag regelmatig over in deze rubriek. Met in deze aflevering: Henk Gabriëls, de nummer vier op de kieslijst van Pro Actief. Hij vertelt over samenwerking en over zijn werkzaamheden in het bestuur van CC Jan van Besouw.

Het samenwerken is mij met de paplepel ingegeven. Ik ben geboren in een warm nest, een Brabants gezin van 13 kinderen. Als “vierde van boven” werd ik al vroeg aangespoord om verantwoording te nemen. Verantwoording voor mijn jongere broers en zussen, voor het onderhoud van al die fietsen die we thuis hadden, voor de moestuin waar we onze eigen groenten verbouwden, voor het verzorgen van de jonge dieren op de boerderij.
Bij dat alles werd mij geleerd; je doet het werk samen, je deelt wat je hebt en je deelt wat je krijgt. Als jonge puber viel dat niet altijd mee. Ik heb dan ook een aantal jaren, figuurlijk, flink tegen van alles en nog wat aangeschopt. Later, toen ik een gezin kreeg, begon pas echt de waarde van het samenwerken tot me door te dringen. In een gezin is samenwerken een belangrijke noodzaak om alles rond te krijgen. Nu, in onze huidige samenleving, keren we gelukkig terug van de ‘ik cultuur’ naar een samenleving waar je het niet alleen hoeft te doen.

Op mijn werk, ik werk als coördinator samenwerking voor een aantal gemeenten, doe ik ook veel samen met anderen. Het is voor mij de enige weg die leidt naar een gezonde en goede toekomst voor later, voor onze kinderen, onze kleinkinderen, ons dorp, ons Nederland, onze wereld; voor ons dus! Als sporter koos ik als vanzelf voor teamsporten. Ik heb jaren gehandbald, gevolleybald en muziek gemaakt.

Mijn enthousiasme voor zaken samen doen kan ik goed kwijt bij het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Sinds begin vorig jaar mag ik lid zijn van een geweldig nieuw bestuur. Samen met de medewerkers, met de nieuwe directeur, met de gebruikers van het mooie Jan van Besouw zijn we met enthousiasme en dynamiek een ommezwaai aan het maken met als doel een nieuwe bloeiperiode voor het c.c. Jan van Besouw.  Een Gewoon Geweldige Goirlese huiskamer, nadrukkelijk ook voor de Rielenaar als de Leybron een keertje te klein is. Een huis waar we samenkomen, buurten, genieten, leren en opgroeien. Waar we werken aan onze dromen! En gelukkig komt het Jan van Besouw al snel uit de rode cijfers! Want dat is een basisvoorwaarde om door te kunnen met onze droom: Een open huis en een warm nest voor iedereen op het “dorpsplein van ons leven”.

Samenwerken met andere partners is voor het bestuur van de gemeente de enige mannier om Goirle en Riel zelfstandig te laten blijven. Dat vraagt om een positieve basishouding van het Gemeentebestuur: oprecht nadenken over wat het beste is voor onze dorpen. Mijn uitgangspunt bij de ongetwijfeld nog komende discussie zal zijn: Wat is het duurzaamst, wat is het sociaalst en wat is economisch het beste voor ons Gewoon Geweldig Goirle!  En met die opstelling vooral goed luisteren naar alle mensen die samen Riel en Goirle maken.

Ik ben de vierde van boven in ons gezin, bij Pro Actief Goirle ben ik de vierde op de lijst van boven. Als u gaat stemmen op 19 maart, ik ben op die dag jarig, dan geeft u mij en de democratie een mooi verjaardagscadeau. Stemt u dan ook nog eens op Pro Actief Goirle, omdat u bent voor goed onderwijs in onze dorpen, voor een economisch sterke regio, waar ondernemers investeren op een duurzame wijze, waar we in samenwerking werkgelegenheid creëren en huizen bouwen voor starters én waar we sociaal omgaan met elkaar dan werken u en ik samen aan een Gewoon Geweldig Goirle!

Ik hoop u te zien bij de gemeenteraadsverkiezing op 19 maart!