Werkgelegenheid topprioriteit VVD Tilburg

‘We rollen de blauwe loper uit voor iedere ondernemer’

In het actieplan ‘Ruim baan voor banen’ zet de VVD Tilburg in een aantal punten uiteen hoe ze de bedrijvigheid in de gemeente wil stimuleren. Het belangrijkste is volgens lijsttrekker Roel Lauwerier ‘de blauwe loper uit te rollen’. “We moeten ondernemers welkom heten en hen tegemoetkomen door als het even kan ‘Ja!’ te zeggen. Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen. En schrap onzinnige regels.”

Als decor voor de lancering van het actieplan koos de VVD Tilburg voor het Wilhelminapark. Samen met actie- en campagnegroep ‘Tilburg zegt JA’ deelde ze gratis koffie, thee en ranja uit aan mensen die gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging op Facebook. Boodschap: er kan zoveel meer in deze gemeente. Zoals horeca in de parken van Tilburg. “Parken worden gezelliger en veiliger als je er horeca in toestaat. En het geeft mensen de mogelijkheid een eerlijke boterham te verdienen”, aldus lijsttrekker Lauwerier. “Daar kun je als gemeente nu al ‘Ja!’ tegen zeggen. Maar ja…”

Bouwgrond
Het actieplan ‘Ruim baan voor banen’ bevat een aantal initiatieven en voorstellen om de Tilburgs positie als ondernemende stad te versterken. Ter inspiratie is een aantal ‘goede voorbeelden’ opgenomen, zoals Tesla, Nokia en het Italiaanse restaurant aan het Radiopleintje. Daarnaast bevat het plan hartenkreten, zoals een dringende roep om meer direct beschikbare bouwgrond voor ondernemingen: ‘In het verleden heeft Tilburg bedrijven aan zich voorbij zien gaan omdat we geen grond beschikbaar hadden waar ze meteen op konden bouwen.’

Het actieplan ademt daardoor hier en daar ongeduld en frustratie. Over immense hoeveelheden regels, starre ambtelijke molens waar bedrijven in vastdraaien, oneerlijke concurrentie en betutteling. Zo begrijpen de liberalen niet waarom de gemeente allemaal drempels op zou willen werpen tegen Happy Hours, webshops en nachtwinkels. Terwijl het volgens de VVD Tilburg zó eenvoudig zou kunnen zijn. “Zeg nou eens gewoon ‘Ja!’. Waar zijn we bang voor? Dat straks blijkt dat de inwoners van Tilburg beter voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen naarmate de gemeente minder overal stokjes voor steekt?”