Gôolse Zomermarkt: Veel kramen, muziek en vertier

ingevoerd op 5-9-2012

Komende zondagmiddag 9 september is het Oranjeplein het bruisende hart van Goirle. Vanaf 10.00 uur kunnen de bezoekers al terecht om bij de vele kramen te kijken of er iets leuks te koop is. Handelaren en particulieren bieden dan hun koopwaar aan. Vanaf 13.00 uur zal er vanaf het podium muziek over het plein klinken. Drumband Prinses Juliana opent het muziekprogramma. Deze drumband bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking uit Tilburg e.o. Ondersteund door enkele vrijwilligers brengen zij muziek die uit hun hart komt. Dit is ook te lezen in hun lijfspreuk: “Als de trom is stilgevallen, wie slaat dan nog de maat. De melodie klinkt echter door, zoals in ons hart geschreven staat.”

Vervolgens treden afwisselend enkele locale en regionale artiesten op, afgewisseld door jeugdig zangtalent. Dit zijn: Lonneke Kok (13), die al voor de vierde keer meedoet. Eerder trad zij ook al op bij Villa Pardoes. Sarah van Gorp (bijna16) speelt piano en trad met haar muziekschool op bij Den Bosch Boulevard. Ook bij Villa Pardoes stond zij al vaker op het podium. De optredens van Dave Osnabrugge (19) beginnen steeds meer een volwassen vorm te krijgen. Hij trad al twee keer eerder op bij de Gôolse Zomermarkt en ook bij Villa Pardoes is hij een bekende. Tjodi Sweens is ook geen onbekende op dit podium. Zij treedt ook op met de Dansgarde van SKB. Tiamo Koster doet voor de tweede keer mee en heeft hard gerepeteerd op de vier liedjes, die hij ten gehore zal brengen. De Dansgroep van Stichting Karnaval Ballefruttersgat laat ook enkele keren zien wat zij in hun mars hebben.

Met deze afwisselende markt hoopt de organiserende Goirlese carnavalsstichting de bezoekers veel vertier en een fijne zondag te bezorgen. De toegang is GRATIS.