Smartlappenkoor ZangRiela organiseert 5e editie Smartlappenfestival te Riel

ingevoerd op 30-8-2012

Het eerste weekend van september is het weer zo ver. Smartlappenkoor ZangRiela organiseert in samenwerking met eetcafé Den Overkant voor het 5e jaar op rij een smartlappenfestival. Het festival zal gehouden worden op zondag 2 september vanaf 11.00 uur en het programma zal rond de klok van 17.00 uur eindigen. Ook dit jaar zijn er weer diverse koren uit de regio uitgenodigd om er een gezellige dag van te maken. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom om gezellig te komen mee zingen.

Deelnemende koren
Tijdens het smartlappenfestival zullen tien koren present zijn om hun zangkunsten te laten horen. Zo komen De Fluweeltjes uit Bergen op Zoom, Het Enclavekoor uit Baarle Nassau, Het Gils Meezingkoor uit Gilze, Het Grachtenkoor Maarssen uit Maarssen, De Kersenhoedjes uit Mierlo, De Kruikenzangers uit Tilburg, Van Eige Bojum uit Druten, Ratje Toe uit Tilburg, Vriendenkoor Drunen uit Drunen en natuurlijk het organiserende koor ZangRiela uit Riel. Het zijn allemaal gemengde koren waarvan sommige werken met een muziekband en andere met live muziek.

Elk koor mag twee optredens verzorgen waarvan één binnen en één op het buiten podium. De koren zullen allemaal twee keer een half uur zingen. Om te voorkomen dat een nummer twee keer aan bod komt is er een speciale muziekcommissie in het leven geroepen. Alle deelnemende koren hebben een lijst met hun favoriete liedjes door mogen geven. De muziekcommissie, bestaande uit leden van ZangRiela, selecteert uiteindelijk per koor de nummers die ze mogen opvoeren. Een uniek programma per koor is dus gegarandeerd.

Den Overkant
Éétcafé Den Overkant stelt ook dit jaar weer hun ruimte ter beschikking om het smartlappenfestival ook dit jaar weer tot een groot succes te maken. Naast de locatie heeft Den Overkant ook een speciaal lunch- en warm buffet samengesteld voor alle bezoekers. Voor slechts 5 euro per persoon kunt u deelnemen aan het uitgebreide lunchbuffet en het warme buffet in de avond kost u slechts 15 euro per persoon.

Loterij
Zoals elk jaar zal er ook dit jaar weer een leuke loterij georganiseerd worden. U kunt de gehele dag door loten kopen en er zijn 1000 loten in totaal te koop. De kans dat u wint is 1 o p5 omdat er maar liefst 200 prijzen zijn. De loterij wordt volledig door ZangRiela georganiseerd en alle leden van het koor zullen hier een bijdrage aan leveren.

ZangRiela op uw feestelijke gelegenheid?
Naast de vaste festivals en evenementen waar ZangRiela jaarlijks van zich laat horen zijn zij ook voor uw feest of evenement te boeken. Het koor bestaat uit ruim 60 enthousiaste liefhebbers van de smartlap en het levenslied welke wekelijks repeteren. Het koor verzorgt graag een gezellige middag of avond voor u met een grandioos optreden. U kunt zelfs, eventueel samen met de voorzitter, een keuze maken uit het repertoire. Tijdens een gemiddeld optreden komen er zo’n 30 tot 40 leden van het koor zingen.

Indien u belangstelling heeft om ZangRiela uit te nodigen kunt u contact opnemen met Siem Maas via zangriela@live.nl of 06 13 93 11 25.