Open Monumentendag 2012

ingevoerd op 27-6-2012

Noteer het vast in uw agenda: op zaterdag 8 en zondag 9 september is het Open Monumentendag, ook in de gemeente Goirle. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt om u in dat weekend een zeer aantrekkelijk programma te bieden. In de kerk van Maria Boodschap zal er veel te zien en beleven zijn. Er komt onder meer een grote fototentoonstelling waarin je als het ware door de straten van  het vroegere én het huidige Goirle en Riel loopt. Oud en nieuw naast elkaar: vergelijk het maar. Die tentoonstelling belooft iets heel bijzonders te worden, en daarom zal hij twee weekenden te zien zijn, dus ook op 15 en 16 september.
Op 8 september zal de opening plaatsvinden, met daaromheen een keur van culturele optredens. Er wordt een boekje over de Goirlese en Rielse monumenten gepresenteerd, alsmede monumentenroutes. Omdat de landelijke organisatie voor het thema ‘Groen van Toen’ heeft gekozen, wordt er ook, in samenwerking met de Stichting Biodiversiteit een bomenroute uitgebracht, die u langs monumentale, zeldzame, verrassende en gewoon mooie bomen van Goirle zal voeren.

We willen nu niet alles meteen wereldkundig maken - er moet nog wat te raden blijven – maar u kunt ervan op aan: dat weekend van 8 en 9 september (evenals dat van 15 en 16 september) is iets om naar uit te kijken!
Na de zomervakantie zullen we u uitvoerig informeren. Voor dit moment is de boodschap: reserveer die beide weekeinden vast voor een bijzondere beleving van het Goirlese en Rielse erfgoed, materieel en immaterieel, steen en hout, bekend en (nog) onbekend. Dat wordt genieten, en, zoals bekend, genieten doet u in Goirle!