Tijdens Goirle Zingt en Sing Along Kids laten Goirle en Riel horen dat ze kunnen zingen

ingevoerd op 6-6-2012

Sing Along Kids is een nieuw programmaonderdeel van het Midzomerfestival op het Kloosterplein in Goirle. Onder die naam komt de basisschooljeugd op zaterdagmiddag 16 juni vanaf 15.00 uur in actie. Op vele basisscholen wordt al driftig gerepeteerd door de leerlingen. De kelen van hun ouders en van vele anderen zijn dan misschien nog een beetje schor want vrijdagavond 15 juni (20.30 uur) zingt ‘heel Goirle’ tijdens Goirle Zingt.

De leerlingen van Groep 5-6 van meneer Joop Snik (Basisschool De Bron) hebben maar een half woord nodig om hun liedjesboek ter hand te nemen en hun favoriete Guus Meeuwis-nummer in te zetten. Uit volle borst en zonder ook maar een hapering wordt er gezongen waaruit blijkt dat er al veel is gerepeteerd voor Sing Along Kids. Voor de fotograaf is de zingende groep een makkie. Een en al concentratie is er bij de jeugd, die er het liefst nog enkele nummers aan wil koppelen. Meneer Snik heeft inmiddels op het ‘white board’ het Sing Along Kids-logo opgeroepen. Het is slechts een voorbeeld van een klas waarin het zangfestijn voor de basisschooljeugd leeft. “Sing Along Kids heeft  een heel gezellig en vooral persoonlijk karakter”, weet Fons van Dijck van de gelijknamige werkgroep, die het festijn organiseert. “De jeugd heeft immers zelf repertoire mogen aandragen voor een middagje zingen.” Alle kinderen uit Goirle en Riel zijn uitgenodigd om tussen drie en half vijf twintig verschillende liedjes ten gehore te brengen.

Wedstrijdelement
Het wedstrijdelement gaat schuil onder de naam ‘Sing it to win it’. “Alle basisscholen hebben een meezingnummer aangeleverd en zijn vrij in de presentatie op het podium, bijvoorbeeld een eigen koor van dertig zangers of een duo. Van het winnende nummer wordt een cd-opname gemaakt door Joop Snik. Hij tekende ook voor de oefencd, die op de scholen rouleert”, zegt Van Dijck, die ook Wim Glorius (muziekdocent onder andere Den Bongerd en SG De Keyzer) , Manon van de Broek (leerkracht Open Hof) en Piet Henrard, lokatiemanager Factorium noemt, als actieve leden van de werkgroep Sing Along Kids. Het nieuwe programmaonderdeel wordt gepresenteerd door het duo ‘Oma en Aal’ (Marco Maas en Patrick van den Brand). Op het podium staat de gehele middag ter ondersteuning een gelegenheidskoor vanuit Factorium onder leiding van docente Louise Donker.

Goirle Zingt
Goirle Zingt is het meezingspektakel voor de volwassenen. Het is inmiddels een gerespecteerd programmaonderdeel van het Midzomerfestival op vrijdagavond op het Kloosterplein. Ook dit jaar is er weer een groot aantal populaire liedjes geselecteerd door de werkgroep en die zijn gebundeld in een fraai boekje. Een mix van muzikanten van de harmonieën van Goirle en Riel, Oefening en Uitspanning en Muziek en Vriendschap, begeleidt de koren (Popkoor ZO!!, ZangRiela, Ladies First en Vocal Sound). Voorzanger is Lars Zebregs. Presentatoren en tevens voorzangers zijn Mark van Amelsfoort en Roy van Gils. Maar liefst 36 nummers passeren de revue tussen 20.30 en 24.00 uur. Het feest duurt uiteraard iets langer en wordt opgeluisterd met een diskjockey. Van Dijck spreekt over een speciale verrassing maar geeft daarover geen krimp.

Midzomernachtconcert
Goirle Zingt en Sing Along Kids zijn onderdelen van het Midzomerfestival op het Kloosterplein. Het omvat tevens het Midzomernachtconcert op zaterdagavond 16 juni vanaf 20.30 uur. Dat is opgedeeld in twee programmaonderdelen, een concert van de Oefening en Uitspanning met veel Spaanse invloeden en de Musical De Spooktrein door Fontys-studenten.

Op zondag 17 juni is er A Jazzy Afternoon (14.00 uur) en Dorpsbarbecue (16.00 uur). In het winkelcentrum vindt op zondag van 12.00 tot 17.00 uur Boek&Kunst Goirle plaats. Tevens zijn dan de winkels (koopzondag) geopend.
Groep 5-6 van meneer Joop Snik van Basisschool De Bron (foto: Willem de Volder) Groep 5-6 van meneer Joop Snik van Basisschool De Bron (foto: Willem de Volder)