Organisatie en vrijwilligers Streetrace Goirle zijn er klaar voor !

ingevoerd op 24-5-2012

Nog slechts een paar dagen en dan staat het centrum van Goirle bol van de wielersport . Dan staat namelijk de 2e MTB Streetrace op het programma. Een nieuw spectaculair wielerevenement dat vorig jaar zijn eerste editie kende. Dit was voor de organisatie meteen een groot succes met enorm veel toeschouwers.

Een team van ruim 70 vrijwilligers zal op 28 mei, 2e Pinksterdag Goirle omtoveren tot een echt mountainbike paradijs. Ze bouwen een parcours dat gegarandeerd tot de mooiste van Nederland gaat horen met veel spectaculaire hindernissen. Er worden diverse wedstrijden verreden met onder andere een Kidsrace, drie Funklasse wedstrijden en licentiehouders. Het hoogtepunt van de dag zal ongetwijfeld de wedstrijd zijn voor de Elite/Profs.
Dit jaar heft de organisatie een Internationaal deelnemersveld.
Naast bekende toprijders uit Nederland, waaronder Bart Brentjens, Rudi van Houts en Gerben de Knegt uit Goirle, komen er top mountainbikers en veldrijders uit de hele wereld. Uit Belgie komen de profveldrijders Geert Wellens, Stijn Huijs en tweevoudig Wereldkampioen Bart Wellens. Verder deelnemers uit Italie en zelfs uit Australie. Het wedstrijdverloop is te horen over het hele parcours en wordt verzorgd door Kees Maas en Hans van Bon.
 
Het parcours is vernieuwd en verrassend. De deelnemers krijgen veel hindernissen achter elkaar voor de wielen. Ze moeten ploeteren door een 20 meter lange zandbak en een echte Table Top. In de grote tent op het Oranjeplein wordt een 13 meter lang wasbord gebouwd. De totale lengte van het parcours is ruim 2 kilometer.
 
De organisatie heft diverse bekende Nederlandse sporters uitgenodigd om het startschot te verzorgen. Dit jaar zijn dat onder andere Olympisch Kampioen Snowboarden Nicolien Sauerbreij en Rabobank renner Lars Boom. Ook langs het parcours is er veel te beleven. Er zijn professionele Trialshows, informatie stands en springkussens voor de kinderen. Kortom, Goirle is klaar voor een groots wielersportfeest !