Kunstkriebels in Restaurant de Eetkamer

Fotografe en schilder tonen bijzonder werk

Kunst heeft altijd een rol gespeeld op de wanden van Restaurant de Eetkamer in Goirle. Op donderdag 24 mei doen de restaurateurs Tonny en Christel van Burk daar een schepje bovenop tijdens Kunstkriebels. Onder die noemer exposeren fotografe Suzanne Batenburg (1974) en schilder Hans Soesan (1943) hun werk. Naar kunst kijken en genieten van de ‘culinaire kriebels’ van Tonny en zijn Eetkamer-brigade gaan die avond vanaf 19.00 uur hand-in-hand. De gasten worden niet alleen verrast met aansprekende foto’s en pakkende schilderijen maar ook met tien frivole lentegerechtjes. Christel geeft aan dat fotografie en kunst haar altijd heeft aangesproken. Zij verwijst naar het werk van Peter A.C. Bruers en Cees Roelofs, dat al geruime tijd de wanden in het restaurant siert. Met Kunstkriebels bieden we onze gasten niet alleen een overheerlijke culinaire avond maar ook oog op twee kunstenaars met aansprekend werk.   

Hans Soesan
Na zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Kunstnijverheid in Arnhem werkte Hans onder andere als artdirector voor diverse vooraanstaande reclamebureaus, zowel nationaal als internationaal. Eind jaren zeventig vestigde hij zich als zelfstandig creative consultant. Als docent was hij verbonden aan de SRM Reklamecursus. Hij verlegde in 1993 zijn werkterrein naar Boedapest, waar hij multinationals en overheden tot zijn opdrachtgevers mocht rekenen. Mediterrane landen, Vlaanderen, Centraal Europa, de Wadden en recentelijk
New York zijn favoriete onderwerpen voor zijn schilderijen. Licht, luchten, kleur en ogenschijnlijke leegte zijn in vrijwel al zijn werken terug te vinden, niet zo verwonderlijk gezien zijn voorliefde voor Amerikaanse kunstenaars als Edward Hopper en Brad Holland. Zijn werk is vooral te vinden in private collecties.

Suzanne Batenburg
Suzanne Batenburg is een autodidact fotograaf met een brede interesse en een passie voor fotografie en reizen. Zij is getogen in Tilburg en woont sinds 1995 in Amsterdam. Ze studeerde communicatie en werkt in het dagelijkse leven als marketingcommunicatie adviseur. Met haar camera werkt ze vooral intuïtief. Haar werk omvat thema’s zoals Californian Fenders, Californian Tree en Amsterdam KLM air.

Inschrijven voor Kunstkriebels kan dagelijks bij Restaurant de Eetkamer, 013-5344900.