15-1-2010 Expositie Jacqueline Schenkels

ook met werken van wijlen Peter Bruers

Opening expositie Jacqueline Schenkels met o.a. werken van Peter Bruers
Burgemeester Machteld Rijsdorp opent vrijdag 15 januari 2010 om 19.30 uur een expositie van Jacqueline Schenkels met o.a. werken van wijlen Peter Bruers in de hal van het gemeentehuis van Goirle. Een bijzondere gebeurtenis: een gezamenlijke expositie van Jacqueline Schenkels en wijlen Peter Bruers. De werken van deze kunstenaars zijn te zien gedurende drie weken in de hal van het gemeentehuis. De opening van de expositie wordt opgeluisterd door het duo Louise.
Jacqueline Schenkels (69) en Peter Bruers (geboren in 1961 en in 2005 overleden in Parijs) waren bevriend en werkten samen als bloemsierkunstenaars, ontwerpers en stylisten.
Tijdens zijn leven was de creatieve Peter Bruers een verwoed en erkend schilder. Zijn werken zijn nog steeds over de hele wereld te zien. Ooit zou Jacqueline ook hierin met hem meedoen. Door Peters vroege overlijden heeft dat niet mogen lukken.
Jacqueline Schenkels is echter na haar pensionering zelf aan de slag gegaan met het schilderen, volgde cursus na cursus en zocht zo haar eigen pad en nog immer geïnspireerd door Peter. Dat is in deze expositie zichtbaar.
Naast schilderen is Jacqueline Schenkels zich ook gaan bezighouden met keramiek en vilt. Haar keramiek werk is eveneens te zien op deze expositie.
De expositie - Elkaars Inspiratie - is te bezichtigen van maandag 18 januari tot en met dinsdag 9 februari 2010 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, (’s middags even aanbellen) op dinsdag van 9.00 uur tot 19.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.
De uitnodiging voor de expositie De uitnodiging voor de expositie